Zarábate málo? Pravdepodobne vám chýba táto zručnosť

Otázka, ako zbohatnúť, zaujíma mnohých. Že je to niečo, o čom čo by ste radi dozvedeli viac aj vy? O tom, ako získať bohatstvo, naplánovať si svoju finančnú budúcnosť, ale aj či na získanie obrovského majetku potrebujete vysokú školu, píše Robert T. Kiyosaki vo svojej knihe Bohatý otec, chudobný otec. Táto kniha sa stala jednotkou v rebríčku motivačnej literatúry a dodnes mení myslenie o peniazoch ľuďom na celom svete.

Robert Kiyosaki je podnikateľ, investor a učiteľ, ktorý je presvedčený, že svet potrebuje viac podnikateľov, ktorí dokážu vytvoriť pracovné miesta. Preslávil sa knihou Bohatý otec, chudobný otec, ktorá sa stala bestsellerom z oblasti osobných financií. Je známy svojimi nie celkom bežnými pohľadmi na peniaze a investovanie, vďaka čomu si  získal povesť priameho, až drzého človeka. Pozrite sa, čo tvrdí Robert napríklad o tom, prečo by sme mali chodiť do práce.

Chcete začať  zarábať? Toto sa musíte naučiť

Kiysoaki v jeden z kapitol píše, že ho prekvapuje a šokuje, ako málo zarábajú talentovaní ľudia. Tvrdí, že svet je plný šikovných, talentovaných a vzdelaných ľudí, ktorí však pracujú za veľmi nízke platy. Ich problémom podľa neho je, že sa nenaučili jednu základnú zručnosť, ktorá zabezpečí, že ich príjem začne narastať geometrických radom. Čo má autor na mysli?

Autor hovorí o finančnej inteligencii. Tá je podľa neho súčinnosťou znalosti účtovníctva, investovania, marketingu a zákona. Ak človek skombinuje tieto štyri technické zručnosti, zarábanie peňazí bude ľahšie, než si dokáže predstaviť.

Chcete dosiahnuť svoje? Inšpirujte sa týmito radami

Kiyosaki vo svojej knihe tiež spomína stretnutie s talentovanou novinárkou. Aj napriek tomu, že mala skvelý štýl písania, jej romány okolie chválilo, mala pocit, že jej práca nikam nevedie. Preto pracovala ako redaktorka, aby mala z čoho zaplatiť účty. Vtedy jej Kiyosaki poradil, aby to vyriešila tým, že sa prihlási do školy, ktorú ju naučí predávať. Novinárky sa to však dotklo. Veď titul už získala a nechcela znova chodiť do školy, taktiež jej ani nebolo blízke predávanie. Zo stretnutia odišla urazená, pretože jej ukázal, že hoci nie je bohvieaký spisovateľ, patrí medzi najlepšie predávajúcich. Ona so svojím talentom však zostáva nezaplatená.

Kiyosaki ďalej radí, ako by sa zachoval na mieste spomínanej novinárky. Ak by bol ňou, snažil by sa osvojiť si marketingové zručnosti, vďaka čomu by sa jej príjem zvýšil. Zapísal by sa na kurzy zamerané na reklamu, písanie propagačných textov a predaj. Namiesto práce v novinách by si začal hľadať prácu v reklamných agentúrach, kde by sa naučil rýchlejšie komunikovať v krátkych vetách, ktoré sa využívajú v reklamách a propagácii. Vďaka tomu by si osvojil schopnosť komunikácie s verejnosťou, podieľal by sa na zaujímavých kampaniach. Po nociach by sa venoval písaniu románu a vďaka nadobudnutým zručnostiam by ho dokázal lepšie predať. Zaujímavé rady, čo poviete?

Vyhrajte knihu Bohatý otec, chudobný otec

Zarábate málo? Pravdepodobne vám Galéria fotiek (2)

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte túto knihu, ktorá aj vám môže zmeniť život. Pravidlá súťaže a súťažnú otázku nájdete na Facebooku Kariera.sk. Ale pozor, vyhrať môže len jeden z vás. Držíme palce!

Viac o téme: Chudobný Bohatý Otec
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy