Ako to vo firmách nevyzerá, hoci by sme veľmi chceli: Po týchto 5 veciach túži každý zamestnanec

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Počúvate aj vy často o firmách so šťastnými zamestnancami, ktorí sa do svojej práce každé ráno tešia? Zdá sa vám to neuveriteľné? Takéto firmy ale naozaj existujú. Dobrého však veľa nebýva a tak máte určite aj vy skúsenosti s prácou pre zamestnávateľa, pre ktorého byť zamestnancom nebolo najpríjemnejšie. Pozrite sa na 5 vecí, ktoré ak by fungovali v každej firme, chodili by sme do práce s radosťou.

 

 

 

  1. Dobré vzťahy s kolegami
    Hoci sa mnohí zamestnávatelia snažia vytvoriť obraz veľkej a šťastnej firmy, nie je to vždy možné. Ak je vo firme 100 zamestnancov, niekedy sa dá len ťažko dosiahnuť, aby sa mali všetci radi a boli nielen kolegami, ale aj dobrými priateľmi. Realitou však často býva, že medzi kolegami či oddeleniami vládne nevraživosť, ohovárajú sa medzi sebou, prípadne si „hádžu polená pod nohy“.
  2. Otvorený a spravodlivý šéf
    Mať šéfa, za ktorým môžete prísť a jednať otvorene, je priam výhra. Ak je váš šéf správny človek, ktorý má rád úprimnosť namiesto pochlebovania a vie oceniť prácu svojich zamestnancov, môžete sa radiť k hŕstke šťastlivcov. Je totiž veľa Slovákov, ktorí často pracujú pod neúprosným a neférovým nadriadeným, ktorého sa mnohokrát boja.
  3. Akceptovanie kritiky
    Dovoliť si niečo vo firme skritizovať – hoci by šlo aj o konštruktívnu kritiku, je pre väčšinu zamestnancov podpísaním si ortieľa. Nie je veľa zamestnávateľov, ktorí sú otvorení kritike od zamestnancov, hoci tí chcú často pomôcť zlepšiť fungovanie a procesy v rámci firmy.
  4. Zvýšenie platu
    Môžete sa snažiť, podávať výsledky, ukazovať svoj potenciál, ak máte šéfa „držgroša“, na výplatnej páske viac neuvidíte. V niektorých firmách vám budú tvrdiť, že spoločnosti sa finančne nedarí, prípadne začnú namiesto zvažovania vašej žiadosti hľadať chyby, ktoré ste v poslednom období spravili. Ak pracujete vo firme, ktorá sa nebráni oceniť vašu snahu a schopnosti, môžete si gratulovať a tohto miesta sa aj ďalej držte.
  5. Pochvala
    Niektorým zamestnancom nejde ani tak o plat, ale chceli by aspoň raz za čas počuť slová pochvaly. V mnohých slovenských firmách to však funguje spôsobom, že za dobré sa nechváli, no ak nastane chyba či prešľap, pripomína sa zamestnancovi ešte dlho po tom.

Viac o téme: Najlepší Firma Plat Firmy Nadriadený Zamestnávateľ Spoločnosť Zamestnanci Zlý Dobrá Šéf
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy