Práca ako zabijak vzťahov? 8 znakov, že vám zamestnanie ničí partnerský život

Mať prácu, ktorá človeka baví a napĺňa, je veľkým šťastím. Z tejto výhody sa však môže stať nevýhoda vtedy, ak si vaše zamestnanie začne z vášho života ukrajovať značnú časť. A to tak, že prestanete mať čas na svojho partnera a najbližších. Aj práca môže byť zabijakom vzťahu, dajte si na to pozor. Ak sa spoznáte v niektorých z týchto ôsmich signálov, mali by ste niečo vo svojom živote zmeniť.

 

 

 

  1. Pracovné povinnosti sú pre vás dôležitejšie než váš vzťah
    Ak je pre vás trávenie času s partnerom, návšteva kina alebo návšteva priateľov menej dôležité ako najnovší projekt v práci či vybavovanie mailov, dajte si pozor. Mať dobrú prácu, ktorú dokonca máte radi, je skvelé, vo vašom voľnom čase by ste však mali venovať pozornosť už iba partnerovi a rodine.
  2. Ste príliš unavený na to, aby ste trávili čas so svojím partnerom
    Pretože ste toho mali veľa v práci, strávili ste tam nekonečne veľa hodín? Určite sú dni, kedy sa v zamestnaní jednoducho nezastavíte, ak sa však táto situácia opakuje pravidelne, pouvažujte, ako to napraviť. Váš vzťah by nemal ísť na úkor pracovného vyťaženia.
  3. Váš partner sa stal vaším kariérnym terapeutom
    Hneď ako prídete z práce, vyžadujete od partnera, aby vás pozorne počúval, keď mu hovoríte o tom, čo ste zažili v práci? Chcete od neho, aby vám radil, aké kroky podniknúť ďalej? Partneri by sa určite mali rozprávať aj o týchto veciach, ak si však z partnera robíte pracovného psychológa, ubližujete tým vášmu vzťahu.
  4. Nemáte sa o čom spolu porozprávať okrem pracovných vecí
    Je skvelé, ak sa môžete s partnerom porozprávať o práci, o tom, čo ste zažili, čo sa vám podarilo, prípadne nepodarilo. Problém nastane, ak sa už neviete porozprávať o ničom inom. Ak je to aj váš prípad, začnite spolu tráviť viac času, podnikajte rozličné aktivity, ktoré vám prinesú spoločné zážitky a tým pádom aj témy, ktoré môžete spolu preberať.
  5. Meškáte na stretnutia, prípadne ich rušíte kvôli práci
    Vždy sa objavíte na dôležitých stretnutiach s partnerom neskoro, prípadne dohodnutú večeru často rušíte kvôli tomu, že z práce alebo kvôli práci nestíhate? To sa niekedy môže stať. Ak sa to ale deje pravidelne a opakovane, nečakajte, že to bude váš partner tolerovať. Nie každý má prácu, ktorú má naozaj rád, ak jej však venujete zo seba viac, ako svojmu partnerovi, môžete očakávať, že vo vzťahu to začne škrípať.
  6. Váš partner sa bojí s vami nadviazať rozhovor o jeho práci
    Bojí sa totiž, že to opäť skončí pri vás a pri vašich pracovných zážitkoch či problémoch.
  7. Viac sa hádate so svojím partnerom
    Nosíte si domov z práce stres, zlú náladu či podráždenie? Skúste sa naučiť ich nechať za dverami firmy.
  8. Máte pocit, že ste viac šťastnejší v práci než doma
    Dobrovoľne zostávate v práci dlho do večera, dokonca vám nerobí problém zbehnúť do práce aj cez víkend? Máte dokonca pocit, že je vám na pracovisku lepšie než doma? Nečakajte, že sa to po čase neprejaví na vašom vzťahu v tej najhoršej možnej forme. Myslite na to, že práca nie je všetko, ozajstnú hodnotu majú vzťahy. A na tých treba tvrdo pracovať.
Viac o téme: Partner Práca Láska Manželstvo Vzťah Rozchod Vzťahy Priateľ Zabijak Partnerka Zničiť Partnerom Vzahov Zničilo
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy