10 nepriestrelných dôvodov, prečo sa rozlúčiť so svojou prácou: Ak zažívate toto, hneď podajte výpoveď

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Máte toho vo vašej aktuálne práci už po krk? Často si opakujete, že by ste už najradšej dali výpoveď a mali svätý pokoj? Niekedy sú takéto myšlienky len dôsledkom náročnejšieho obdobia v zamestnaní, niekedy však nejde len o chvíľkové pocity. Ak zvažujete, že dáte výpoveď, porovnajte si vaše dôvody s nasledujúcimi. Ak sa zhodujú, nemusíte váhať a začnite si hľadať novú prácu.

 

 

 

  1. Nudíte sa
    Mať občas v práci voľnú chvíľku je skvelé, ak si ale musíte „vymýšľať“ program, aby ste to vydržali až do konca pracovnej doby, niečo je nesprávne. Práca by totiž človeka mala rozvíjať, posúvať a obohacovať. Ničnerobenie však spôsobí, že zleniviete a vaše pracovné návyky začnú upadať.
  2. Vaše zručnosti sú prehliadané
    Pre zamestnávateľa ste len číslo a niekedy si nevie spomenúť, ako sa vlastne voláte? Ak máte pocit, že si vašu snahu a prácu nevážia, poobzerajte sa po firme, ktorá ocení vašu prítomnosť v tíme.
  3. Nevidíte zmysel v tom, čo robíte
    Nie každý má to šťastie, že robí prácu, ktorá ho napĺňa a prostredníctvom ktorej sa realizuje. Ak je však pre vás vaša práca absolútnym nezmyslom, pravdepodobne to v nej dlho nevydržíte.
  4. Musíte si dať pozor na to, čo hovoríte
    Ak si v práci dávate pozor na to, či si náhodou vaše slová v práci zle nevysvetlia alebo sa bojíte, že vaša veta môže byť pochopená inak ako ste ju mysleli, nie ste v závideniahodnej situácii – práve naopak. Dobrý zamestnávateľ sa zaujíma o váš názor, nepotrebuje, aby ste mu hovorili len to, čo chce počuť.
  5. Vaša spoločnosť do vás neinvestuje
    Čo spôsobuje, že stagnujete, neposúvate sa a vlastne ani netušíte, čo je to osobnostný rast. Dobrý zamestnávateľ by sa však mal snažiť, aby sa jeho zamestnanci ďalej rozvíjali. Aby sa tak ale stalo, sú potrebné z jeho strany isté investície. Ak však na vás zamestnávateľ nechce minúť ani o cent viac, ako musí, rozlúčte sa s ním.
  6. Nie ste dobre zaplatený
    Že sa váš plat za tie roky, čo ste vo firme, nepohol ani o pár eur? Vaša žiadosť o zvýšenie mzdy bola zamietnutá skôr, než ste ju vôbec zamestnávateľovi predniesli? Ak vás firma nechce zaplatiť tak, ako si zaslúžite, nemáte na čo čakať.
  7. Firme sa nedarí dobre
    Nie, neplatí, že musíte zostať až do posledného okamihu na potápajúcej sa lodi. „Zachráňte“ sa, kým môžete – ide predsa o vašu kariéru.
  8. Nemáte pocit, že môžete veriť ľuďom vo firme
    Vzťahy s kolegami sú dôležitá súčasť toho, ako sa v práci cítime. Môžete si opakovať, že sa do práce nechodíte kamarátiť, ale zarábať, ak však nemáte v zamestnaní nikoho blízkeho, chodiť do práce a vydržať v nej bude pre vás postupne ťažšie a ťažšie.
  9. Nemôžete sa nahlas zasmiať v práci
    Práca je práca, avšak mali by ste sa v nej cítiť komfortne a príjemne – a k tomu smiech neodmysliteľne patrí. Ak však máte okolo seba mĺkvych, chladných či nepriateľských kolegov a na vašom pracovisku je ticho ako cintoríne, zostávať na takomto mieste bude skôr utrpenie. Poslednou kvapkou je, ak ste to už vzdali so snahou spriateliť sa s niekým z práce.
  10. Zažívate teror na pracovisku
    Najhoršie je, že teror na pracovisku si vaši kolegovia ani nemusia všimnúť, a tak v tom môžete ostať úplne sám. Máte pocit, že k vám šéf pristupuje inak ako k vašim kolegom? Zdá sa vám, že vám nepriamo dáva najavo, že vás podceňuje? Neustále vo vašej práci (a v niektorých prípadoch aj vo vás samých) hľadá nové a nové chyby? Netrpte to, nenechajte si ubližovať - nad podaním výpovede v tomto prípade ani len nemusíte uvažovať.

Viac o téme: Práce Výpoveď Z Podať Dôvody Výpovede Dať Odísť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy