Neviete sa rozhýbať k úspechu? Toto zaberie aj na vás

Úspech má pre každého človeka iný význam, ale v zásade znamená, že sa snažíte dosiahnuť dobrý výsledok, ktorý vám prinesie prospech. Sem môžeme zahrnúť financie, vzťahy a ďalšie osobné ciele. Takmer každý sa snaží byť úspešný a väčšina ľudí preto praktizuje boj, ktorý je zásadný pre jeho zabezpečenie. Ak hľadáte situáciu, kedy sa vám najlepšie podarilo dosiahnuť nejeden cieľ a tým pádom aj úspech, možno budete prekvapení, že je to pod vplyvom napätia.



Nutnosť okamžitého riešenia

Napätie je každodennou súčasťou nášho života. Nie je dňa, kedy by sme mohli bez tohto stavu existovať. Náš základný ľudský inštinkt nám v mnohých prípadoch hovorí, že ak sa objaví, sme nútení k jeho okamžitému riešeniu. Najčastejšie sa ho zbavujeme viacerými a nezdravými zlozvykmi, fajčenie, nadmerné pitie alkoholu, hranie hazardných hier a podobne. Pre úspešné zvládnutie sa však nesmieme pred problémom uzatvárať, ale naopak sa mu postaviť tvárou v tvár.

Príklady hľadajte v praxi

Klasickým príkladom môže byť situácia, keď si človek nájde dlhodobo výhodné zamestnanie, avšak mimo miesta bydliska. Na to, aby mohol využívať všetky dostupné služby konkrétneho mesta, v ktorom pracuje, je nutný prechodný pobyt. Tu vzniká napätie, pretože nemá dostatok času, aby  si v pokoji mohol vyriešiť všetky potrebné záležitosti, a tak volí najjednoduchšiu možnú cestu, ktorá  sa v konečnom dôsledku ukáže ako správna.

Rozhodnutie, ktoré nám nedáva na výber

Zo strany spoločnosti je napätie vnímané ako negatívny jav, no v niektorých prípadoch, ako vidíme,  nás dokáže posunúť naozaj vpred. Napätie je stav núdze, ktorý hľadá okamžité riešenie medzi dvoma situáciami. Vaša pripravenosť a schopnosť pružne reagovať na ne, vás privedie do cieľovej roviny, ktorá by mala znamenať úspech.

Podobne to môže platiť aj pri získavaní klasického trvalého pobytu, v podnájme vám správca budovy nemusí umožniť dostať povolenie naň a tým pádom nastávajú komplikácie, pretože nemáte šancu naplno využívať všetky služby danej správy. Za normálnych okolností by ste to neriešili a odkladali situáciu na neskôr. Napätie vás donúti, pretože už niet inej cesty.

Určite ste si už všimli, alebo to poznáte z vlastných skúseností, že to funguje aj pri študentoch, ktorí aj keby dostali na splnenie úlohy pol roka, robia ju až v priebehu posledného mesiaca. Takéto situácie nemusia byť vždy dobrým príkladom, no v konečnom dôsledku nás ženú v pred a bez ľútosti rozhodujú o našom osude, živote a samozrejme aj kariére. Ak sa človek nepohybuje v kruhoch, ktoré ho môžu dostať na "šikmú" plochu, napäté situácie bežného života by ho nemali nijako vážne ohroziť. 

Viac o téme: Kariéra Napätie Pobyt Trvalý
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy