4 vety, ktoré túžia počuť všetci zamestnanci: Hovorí ich aj váš šéf?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Šéfa si väčšinou nevyberáme. Ak máte šťastie, pracujete pod človekom, ktorý si všíma odbornosť a šikovnosť svojich podriadených a neváha im to dať najavo. Stať sa však môže aj to, že vaším šéfom bude človek, od ktorého sa pochvál či prejavov vďačnosti asi nedočkáte. Vyjadriť vďaku svojim zamestnancom pritom vôbec nie je také ťažké. Pozrite sa, aké štyri vety by si želali počuť všetci zamestnanci, no len málokto z nich sa ich aj naozaj dočká.

 

 

  1. Som rád, že si v tejto firme
    Jednoduchá veta,  ktorá šéfa nič nestojí, no pre vás by bola cenná viac než prémie k výplate. Mnohí zamestnávatelia si myslia, že napríklad zvýšením mzdy dokážu motivovať svojich zamestnancov. Pravdou však je, že pokiaľ je človek v práci nespokojný, zvýšenie platu ho uspokojí iba na isté obdobie. Ak totiž chýba motivácia, podpora a prejavy ocenenia prínosu zamestnanca do spoločnosti, vedenie sa nemôže čudovať, že sa ich podriadení vrhnú na prvú lepšiu pracovnú príležitosť.
  2. Vážim si tvoju prácu
    Nie, nie je samozrejmé, že človek vo svojej práci robí viac než maximum, že ide na 110%. Mnoho zamestnancov je totiž pohodlných a neurobia viac, ako musia. Stačí im splniť základ ich pracovnej náplne a viac prstom nepohnú. Preto by si šéfovia mali extra vážiť tých, ktorí sú ochotní pre firmu, v ktorej pracujú, urobiť aj niečo navyše. Ak majú nadriadení zamestnancov, ktorí sa snažia, aby firma prosperovala, rástla a ďalej sa rozvíjala, túto vetu by mali čím skôr zaradiť do svojho repertoára.
  3. Počítam s tebou aj do budúcna
    Častejšie sa totiž používa veta: „Nepáči sa ti? Na tvoje miesto čaká ďalších x ľudí.“ S takýmto prístupom však firmy nemôžu očakávať verných a lojálnych zamestnancov. Ak však majú vo firme niekoho, kto podáva skvelé výsledky, svoju prácu robí nadpriemerne a chce, aby sa jeho zamestnávateľovi darilo, nadriadení by mu dali dať vedieť, že si jeho aktivitu všímajú, oceňujú ju a rátajú s nim aj v budúcnosti.
  4. Zaslúžiš si vyšší plat
    Veta, ktorá by potešila drvivú väčšinu Slovákov, len málokto ju však aj naozaj poučuje. Pravdou totiž je, že iba malá časť nadriadených príde samých s ponukou zvýšenia platu. Spomeňte si: stalo sa vám, že za vami po dosiahnutí dobrých výsledkov prišiel šéf s tým, že si za to zaslúžite pridať? Stať sa to stáva, väčšinou je však zamestnanec ten, kto sa musí ozvať a argumentovať, prečo si vyšší plat zaslúži.

Viac o téme: Práca Plat Mzda Nadriadený Zlý Ďalší Čakajú Dobrý Šéf Vety Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy