Užívajte si výhody ako šéfov obľúbenec: Toto sú 3 kroky, ktorými si získate jeho priazeň

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Má váš šéf v práci obľúbencov, no vy to nie ste? Je totiž očividné, kto je jeho favorit? Je to váš kolega, s kým ho najčastejšie vídate, s ktorým vedie debaty v kuchynke, s ktorým najčastejšie rieši prácu, ale aj osobné záležitosti? Ako sa vyrovnať so situáciou, ak máte šéfa, ktorý si vyberá svoj obľúbencov? Máme pre vás zopár užitočných tipov.

 

 


 

Najviac obávanou situáciou na pracovisku je, ak si šéf hľadá svojich obľúbencov. Takéto praktiky však začínajú byť čoraz bežnejšie než kedykoľvek predtým. Prečo je to tak? Odpoveď je jednoduchá. Šéfovia a spoločnosti ako také sa chcú vyhnúť akémukoľvek nebezpečenstvu a zbytočnému riskovaniu. Nechcú dať šancu niečomu alebo niekomu, koho nepoznajú. Ukazuje to aj istý zahraničný prieskum. Čo zistil?

  • 92% ľudí sa stretlo s povýšením zamestnancov, ktorí boli u šéfa obľúbení
  • 84% opýtaných sa s touto situáciou stretlo vo svojej práci
  • 23% respondentov priznalo, že robia to isté - snažia sa dostať do priazne svojho nadriadeného
  • 56% šéfov priznalo, že ak by mali niekoho povýšiť, vedia dopredu, kto toto povýšenie získa
  • 96% nadriadených prezradilo, že pri rozhodovaní, koho povýšiť, si vyberajú na základe osobných preferencií

Vidíte? Ak sa teda vo firme pripravuje možnosť povýšenia, vo viac ako polovici prípadov už nadriadení vedia, kto ho získa a drvivá väčšina z nich „odmení“ predovšetkým tých ľudí, ktorí sú im blízki, prípadne k nim prechovávajú isté sympatie. Čo s týmito cennými zisteniami robiť? Riešenie je jednoduché. Staňte sa aj vy šéfovým obľúbencom.


Prečítajte si tiež: Tieto slová v práci nepoužívajte: Degradujú vás!


3 jednoduché kroky, ako si získať šéfovu priazeň

Ak je vám „proti srsti“ podlizovanie sa založené na pozývaní na obed či kupovaní drobných darčekov nadriadenému, choďte na to inak. Vybudujte si obľúbenosť šikovnými krokmi: pozrite sa, akými.

  1. Ukážte vášmu nadriadenému, koho vo vás má
    Ak sa chcete stať obľúbencom vášho nadriadeného, musíte dosiahnuť to, aby ste sa dostali do centra jeho mysle, avšak nie ako zdroj možných problémov – naopak. Snažte sa zapísať u vášho nadriadeného ako zamestnanec, s ktorým nie sú ťažkosti, ale ktorý všetko zvládne, vybaví, zariadi.
  2. Čo najviac uľahčite život vášmu nadriadenému
    Zistite, čím sa váš nadriadený zaoberá a ako mu v tom môžete pomôcť. Prípadne stačí vystupovať ochotne a proaktívne, ponúknite svoju pomoc – takéto správanie neodmietne žiaden človek, nieto ešte nadriadený.
  3. Zabezpečte, aby sa vďaka vám šéf ukazoval v dobrom svetle
    Zahviezdite a potom vytiahnite do „žiary reflektorov“ aj vášho šéfa. Ak sa vám niečo podarí, snažte sa tento úspech preniesť aj na vášho nadriadeného. Veľmi rýchlo sa stanete jeho obľúbencom, ak bude mať vďaka vám skvelé meno.
Viac o téme: Nadriadený Šéfa Obľúbený Byť Ako Šéf U Práci Obľúbenec Nadriadeného
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: theworkplacetherapist; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy