Chcete zmeniť zamestnanie? Ak robíte týchto 6 chýb, zostanete trčať v tej istej práci

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Hovoríte si, že tento rok bude pre vás už konečne prelomový? Že sa rozhýbete, začnete si hľadať lepšiu prácu, v ktorej budete šťastnejší a spokojnejší? Ak však máte toto odhodlanie už dlhšie, no stále ste sa nedostali k jeho naplneniu, dajte si pozor. Možno aj vy robíte šesť najčastejších chýb, ktoré vám bránia v nájdení si novej práce. Pozrite sa, ktoré to sú.

 

 

 

  1. Myslíte si, že by ste si mali nájsť prácu, ale v skutočnosti si ju nájsť nechcete
    Nikto nemá rád pocit, keď niečo robí iba preto, že musí. Novú prácu si nenájdete, pokiaľ nebudete naozaj motivovaný. Hovoríte ľuďom okolo seba, že chcete skončiť vo vašej súčasnej práci, že potrebujete zmenu? Prestaňte s rozprávaním. Ak by to totiž bola pravda, už by ste sa rozhýbali k nájdeniu novej.
  2. K hľadaniu práce pristupujete ako k upratovaniu – a každý z nás neznáša upratovanie
    Nie, nie je príjemné stráviť hodiny upravovaním a aktualizovaním životopisu, ďalšie hodiny sledovaním nových pracovných ponúk a písaním motivačných listov na mieru. Nechce sa vám už len pri pomyslení na to? Chyba. Ak si hľadáte prácu, posnažte sa, aby to bola pre vás zaujímavá činnosť. Je to jediný spôsob, ako sám seba motivujete dosiahnuť to, po čom túžite.
  3. Myslíte si, že zaslať životopis na každú pracovnú ponuku je spôsob, ako sa zamestnať
    Tým si skôr vyslúžite vo firmách nálepku „otravný“, prípadne „to je ten, ktorý reaguje na všetky ponuky“ – a prestanú vás brať vážne. Vyberajte si ponuky, na ktoré zašlete svoj životopis a značte si, na ktoré inzeráty ste už reagovali. Ak vám totiž budú náhodou z firmy volať, mali by ste si vedieť rýchlo zaradiť, o ktorú ponuku presne ide.
  4. Nechcete začať s hľadaním práce, kým vás životopis nie je dokonalý
    To je však len výhovorka a vy to viete. Pravdou totiž je, že dokonalosť neexistuje. Nech sa budete akokoľvek snažiť, natrafíte na skupinu personalistov, ktorým sa bude váš životopis páčiť, nájdete však aj takých, ktorí voči nemu budú mať výhrady. Nenechajte sa tým ale vystrašiť – ak sa budete držať rád, ako by mal vyzerať dobrý životopisčoho by ste sa mali držať pri jeho písaní, šance na úspech máte vysoké.
  5. Neviete, ako by mala vyzerať dobrá práca a skvelý zamestnávateľ
    Ak neviete povedať, aká je vaša vysnívaná práca a neviete definovať, čo pre vás znamená dobrá spoločnosť, nové zamestnanie sa vám bude hľadať len ťažko. Ešte pred tým, ako sa rozhliadnete na trhu práce, by ste mali vedieť, aké sú vaše podmienky a čo očakávate. Nenechajte vašu kariéru len na náhodu.
  6. Čakáte, kým sa veci vo vašom živote upokoja
    Veci sa len tak samé od seba nezlepšia. Ak ste nešťastný, je to z nejakého dôvodu. Veci sa nezmenia len tak z ničoho nič - vy sami sa musíte odhodlať zmeniť ich. Vyhovárať sa, že sa do toho pustíte hneď, ako sa to vo vašom živote ustáli, je výhovorka. Ak chcete byť spokojný, musíte pre to niečo urobiť – a práve nájdenie novej práce môže byť ten prvý, správny krok.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Nová Hľadať Zmeniť Si Hľadám Prácu Novú
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cnbc.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy