Máte kolegov na nevydržanie? Takto to s nimi v práci zvládnete

Prísť do práce ráno s úsmevom, s každým prehodiť krátky rozhovor, s tými bližšími kolegami si pri stretnutí na chodbe tľapnúť – tento scenár ste pravdepodobne už stokrát videli vo filmoch. Všetci však vieme, že realita je úplne iná. Určite existuje niekoľko šťastlivcov, ktorí na svojom pracovisku zažívajú niečo podobné, mnohí z nás však poznajú odmeraných kolegov, spolupracovníkov, ktorí sa radi škriepia pre každú maličkosť a potrebujú si dokazovať, čo znamenajú. Ak máte aj vy v práci kolegu, s ktorým sa vám z nejakého dôvodu ťažko spolupracuje, možno vám pomôžu niektoré z nasledujúcich rád. Vyskúšajte ich.

  1. Začnite sa k nim správať tak, ako chcete, aby sa oni správali k vám
    Je ťažké byť milý k niekomu, kto si vaše prívetivé správanie neváži. Tým by ste však mali začať. Ukázať rešpekt a úctu v rámci pracovných vzťahov je to najmenej, čo môžu kolegovia pre seba urobiť. Ak však máte pocit, že je to iba „hádzanie hrachu na stenu“, buďte ráznejší a priamy: poukážte na vašu stránku správania sa a vyžadujte to isté aj od druhej strany.
  2. Nenechávajte emócie skryté, uprednostnite otvorený rozhovor
    Najhoršie, čo môžete urobiť, je vyvolať veľkú hádku, vymeniť si názory a keď vychladnete, mávnuť nad tým rukou bez toho, aby ste sa k nepríjemnej situácii vrátili. Prečo? Tieto situácie sa totiž budú len ďalej opakovať, možno aj stupňovať a nikam sa nepohnete. Najlepšie je zavolať si kolegu na otvorený rozhovor: úprimne si priznať, že to medzi vami po pracovnej stránke nefunguje. Ďalším krokom v rámci tejto diskusie „bez okolkov“ bude spoločne prísť na riešenie vzniknutej situácie.
  3. Zapojte aj nadriadeného
    Pretože nie je nič horšie, ako riešiť problémové vzťahy s kolegom bez šéfa. Ten by mal fungovať ako mediátor. On sa totiž dokáže pozerať na vzniknutú situáciu objektívne a nezaujato - ak, samozrejme, nemá niekoho z vás ako svojho obľúbenca. Ak je váš nadriadený spravodlivý a férový, určite sa snažte riešiť vaše nepriateľské vzťahy s kolegom aj s jeho pomocou.
  4. Dohodnite si systém fungovania
    Na pracovisku sú väčšinou dospelí ľudia, mali by byť preto schopní dohodnúť si vzájomnú spoluprácu – najmä ak je problémová. Dohodnite sa s kolegom, s ktorým nevychádzate, že spolu budete komunikovať iba v prípade potreby a obe strany sa budete snažiť dohodnúť na riešení najlepšom pre firmu – nie preto, aby jeden z vás vyšiel ako víťaz vašich osobných súbojov.
  5. Požiadajte o presadenie
    Veľkou pomocou pri komplikovaných vzťahoch medzi kolegami môže byť trik typický pre školské prostredie - presadenie. Ak sa dvaja kolegovia nevedia vystáť a namiesto práce venujú viac energie hádkam, prekáračkám či súpereniu, najlepšie bude ich presadiť. Ak máte pocit, že už nezvládnete sedieť vedľa vášho kolegu, zájdite za nadriadeným, vysvetlite mu situáciu (ak o nej doteraz netušil) a požiadajte ho o rozsadenie.
  6. Požiadajte o preradenie
    Ak je to v rámci vašej spoločnosti možné, jedným z riešení môže byť zmena pozície a teda aj preradenie na iné oddelenie. Nie  je to nič netradičné, mnoho zamestnancov takto putuje vo firme a hľadajú sa“ v rámci jednotlivých pozícií. Ak vám je vo firme, v ktorej aktuálne ste, dobre a neradi by ste z nej odišli pre jedného nepríjemného kolegu, porozprávajte sa s nadriadeným o dostupných možnostiach.
  7. Majte sa radi
    ​Ak na vášho kolegu nezabrala žiadna z predchádzajúcich rád, necítite záujem zamestnávateľa vyriešiť situáciu a cítite, že už ďalej nevládzete pracovať v nepríjemnom a ťaživom prostredí, ostáva už len posledné. Aby ste začali mať rád samého seba a nezostávali na mieste, na ktorom sa necítite dobre. Vaše zdravie, dobrý pocit a spokojnosť sú najdôležitejšie. Ak máte pocit, že vám toto súčasné zamestnanie neponúka, naberte odvahu a vyberte sa za novou prácou s lepšími pracovnými podmienkami.
Viac o téme: Pracovisko Na Kolegovia Zamestnanec Vzťahy Kolega Zlý Zlé Nepríjemný Práci Zamestnanca Pracovisku Lenivý
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy