7 znamení, že ste pravdepodobne génius: Toto majú spoločné ľudia s vysokým IQ

Ľudia s nadpriemerným IQ majú spoločných viacero čŕt či prejavov správania. Pozrite sa, ktorých 7 vlastností je typických pre géniov. Spoznáte sa v niektorých z nich?

 

 

 

 

 

 

  1. Ste neurotik
    Často sa strachujete, trápia vás obavy? To síce nie je nič príjemné, možno vás však poteší, že je to typické pre géniov.
  2. Rozprávate sa sám so sebou
    Váš mozog totiž pracuje lepšie, ak sa rozpráva sám so sebou. Podľa psychológov dokonca rozprávanie samého so sebou pomáha napríklad v prípade, ak hľadáte stratené veci.
  3. Ste bez práce
    Mnoho geniálnych ľudí má problém zamestnať sa. Psychológia ich totiž rozdeľujú na tri typy: neznesiteľných – s ktorými sa veľmi ťažko spolupracuje, izolovaných  - ktorí sú nenapraviteľní introverti a nepredvídateľných -  pri ktorých je ťažké odhadnúť, čo urobia. Ak ste sa našli v niektorej skupine a tiež máte „vďaka“ tomu problémy s prácou, môže za to veľmi pravdepodobne vaša nadpriemerná inteligencia.
  4. Ste zmätkár
    Často neviete, kde ste si odložili veci? Pravidelne hľadáte kľúče, telefón alebo zápisník? Ťažko sa vám sústredí len na jednu vec? Zdá sa, že aj vy patríte medzi géniov.
  5. Ste najstaršie dieťa
    Výskumy naznačujú, že najstarší súrodenci zdedia najviac inteligencie.
  6. Vaša matka vás dlhšie kojila
    Materské mlieko je nenahraditeľné. Svojimi látkami totiž okrem iného prispieva aj k vývoju mozgu. Za vašu genialitu teda patrí vďaka aj vašej mame.
  7. Neriešite, čo si na seba oblečiete
    Ak považujete za stratu času stráviť desiatky minút výberom oblečenia, môže to byť znak, že ste nadpriemerne inteligentný. Géniovia totiž do svojho života často zaraďujú rutinu – napríklad v tom, že si na seba obliekajú aj niekoľko dní po sebe to isté oblečenie. Chcú si totiž uľahčiť svoje fungovanie a venovať svoje myšlienky iným záležitostiam.

V koľkých bodoch ste sa našli?

Viac o téme: Test Génius Vysoké Ako Zmerať Kvocient Si IQ Inteligečný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: buzzfeed; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy