Chcete poznať tajomstvo vysokých platov? Výška mzdy nemá nič spoločné s tým, ako pracujete

Mladá Austrálčanka Susie Moore začala pracovať v oblasti ľudských zdrojov. Keď hlbšie prenikla do sveta HR, rozhodla sa podeliť s tým, čo sa v rámci svojej pozície naučila. Priznáva, že sa jej vďaka tejto skúsenosti otvorili oči. Tejto príležitosti tiež vraj vďačí za to, že sa jej zvýšilo sebavedomie, naučila sa vyjednávať o plate, spoznávať vlastnú hodnotu a vedieť požiadať o to, čo chce. Tým, že sa zúčastnila mnohých vyjednávaní o plate, získala prístup k cenným a tajným informáciám. Viete, prečo niektorí ľudia nemajú šancu na zlepšenie svojej kariéry a taktiež platu?

  1. Všetko, čo ste si doteraz mysleli o úspechu, je nesprávne
    Byť usilovným a zodpovedným študentom, získať prácu, podávať v nej výkony na 110%, obetovať jej aj svoj voľný čas – myslíte si, že toto všetko váš zamestnávateľ ocení a férovo vám bude pravidelne zvyšovať plat? Tak presne takto to nefunguje. Na kariérnom rebríčku postúpia iba tí, ktorí prispievajú nápadmi, ukazujú svoju sebaistotu a pravidelne žiadajú o to, čo chcú.
  2. Networkujte ešte pred tým, než niečo „potrebujete“
    Väčšina ľudí networkuje nesprávne. Myslia si, že stačí navštíviť podujatia, vypiť si koktejly a vymeniť vizitky. Networking je však o vzájomnom pomáhaní si, o prepájaní sa, o spoznávaní ľudí, odvetví, spoločností a túžbe stať sa toho súčasťou. Networking je dôležitý, ak budete hľadať novú prácu - práve vďaka vybudovaným vzťahom ju môžete ľahko nájsť. Veľmi dobrým odporúčaním je, aby ste vždy vystupovali tak, že neoficiálne hľadáte nové zamestnanie. Buďte otvorený, nepredpokladajte, že k vám firma bude lojálna, pretože  nebude – dostanete výpoveď v momente, ako prestanete produkovať to, čo od vás chcú. Spoznávajte čo najviac ľudí a nadväzujte s nimi vzťahy, v budúcnosti sa vám to môže vyplatiť.
  3. Vypýtať si je kľúč k lepšej mzde
    Nikto vám nedá peniaze len tak, z dobrej vôle. Najprv musíte zaujať a ukázať, prečo by ste ich mali dostať. Nepredpokladajte, že váš nadriadený uvažuje nad tým, či chcete zvýšiť plat alebo si myslí, že ste nedostatočne zaplatený. Každý je zamestnaný vlastnými myšlienkami a problémami. Nikto sa nezaoberá tým, ako vám pridať viac peňazí – spôsob, ako to dosiahnuť, je len na vás a nikto iný to za vás neurobí. Ak sa neopýtate a nebudete požadovať viac peňazí, nedostanete ich.
Viac o téme: Plat Mzda Zvýšenie Výplata Mzdy Požiadať Vyšší Výplaty Platu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy