Zistenie, ktoré vás prekvapí: Ženy by mali spať dlhšie, ich mozog pracuje viac, tvrdia vedci

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Vedci, ktorí sa zaoberali ženským mozgom, tvrdia, že ženy potrebujú viac spánku než muži. Jim Horne, profesor z Loughborugh univerzity v Anglicku vysvetľuje, že ak ženy trpia nedostatkom spánku, prejaví sa to u nich úzkosťou, nepriateľským postojom, depresiami a hnevom. Tieto pocity sa však neprejavili v takej istej miere u mužov, ktorým tiež chýbal spánok.

 

 

 

Osem hodín spánku, o ktorých sa často hovorí, nevyhovuje každému. Na to, aby ľudia vedeli normálne fungovať, plne postačuje aj sedem hodín. Profesor Horne však upozorňuje, že ženský mozog funguje výrazne odlišne ako ten mužský, je viac komplexný, preto je aj potreba oddychu v spánku výrazne vyššia.


Prečítajte si tiež: 5 problémov, ktoré poznajú iba nadpriemerne inteligentní ľudia: Sú známe aj vám?


V porovnaní s mužmi totiž ženy dokážu vykonávať viacero vecí naraz a svoj mozog zapájajú oveľa viac. To znamená, že potrebujú aj viac času na regeneráciu – žiadna iná aktivita im však neposkytne lepší oddych ako práve spánok.

Avšak nielen ženy potrebujú dostatok spánku, výnimku tvoria aj niektorí muži. Profesor Horne upozorňuje, že dostatočný spánok neplatí nevyhnutne le pre nežnejšie pohlave. Dopriať by si ho mali aj tí muži, ktorých práca dennodenne vyžaduje vykonávanie vážnych rozhodnutí. No aj napriek tomu, že majú muži v týchto špecifických povolaniach nárok na viac spánku, stále ho budú potrebovať menej ako priemerná žena.


Mohlo by vás zaujímať: Ženy v týchto povolaniach podvádzajú najviac: Na ktorých pozíciách sú najnevernejšie?


Viac o téme: Oddych Práca Spánok Zamestnanie Ženy Spať Dlhšie Zamestnaní Oddychovať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: twentytwowords; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy