Chcete byť šťastný? Spýtajte sa sám seba každé ráno túto otázku

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Čo sa vám objaví v mysli, keď sa ráno zobudíte? Začnite myslieť na to, čo všetko vás v daný deň čaká? E-maily, na ktoré budete musieť odpovedať, kopec papierovačiek, nová úloha, ktorá čaká na vyriešenie, dlhšia zmena, ktorú budete musieť prežiť? Alebo myslíte na všetky veci, ktoré vás robia šťastnými? Bozk od detí pred tým, než idú do školy, objatie partnera alebo jednoducho fakt, že hoci nemáte úplne všetko, čo by ste chceli, máte sa jednoducho fajn?

 Albert Einstein raz povedal: „To najdôležitejšie rozhodnutie, ktoré môžeme v našom živote urobiť, je, či začneme veriť v priateľský alebo nepriateľský vesmír.“ Je svet, v ktorom žijete, dobrý a príjemný? Alebo hrozný a nepriateľský? Je to len na vás. Každý jeden deň ide o vaše rozhodnutie – keď sa zobudíte a poviete si, že žijete v peknom, alebo v otrasnom svete.

To, ako vnímate svet okolo vás, má vplyv na váš deň. Ak myslíte pozitívne, budete mať viac energie, radosti a budete sa cítiť šťastnejšie. Ráno cestou do práce do vás takmer narazil nepozorný vodič? Našťastie vás nezranil, aj vaše auto je v poriadku, nemuseli ste teda volať políciu, navštíviť lekára a riešiť množstvo ďalších nepríjemností spojených s nehodou.

Je veľmi jednoduché byť nahnevaný, negatívny a nešťastný – stačí, ak sa pozriete na svoju nástenku na sociálnych sieťach: v správach uvidíte veľa príkladov nešťastia, tragédií, škandálov, a tak ľahko nadobudnete pocit, že svet je zlé a nepríjemné miesto. Takéto uvažovanie vás však vzďaľuje od pocitu šťastia. Dokonca vám bráni v dosahovaní úspechov, pretože negatívne myslenie je spojené so znižovaním schopnosti myslieť a byť kreatívny a dokonca vnímať svet emocionálne zdravým spôsobom.

 

Naučte sa, ako začať váš deň pozitívnejšie

  1. Zvoľte správne slová
    A naučte sa ich často používať. Opakujte si ráno po zobudení: „Dnes budem mať skvelý deň“, „Teším sa, čo všetko dnes zažijem“.
  2. Zamerajte sa na veci, ktoré vás tešia
    „Teším sa na rannú kávu v kuchynke, s kolegami sa opäť dobre zasmejeme“, alebo „Teším sa, ako dnes odovzdám šéfovi hotovú úlohu“.
  3. Oceňte dobré veci vo vašom živote
    ​Niektoré veci vnímame ako samozrejmosť, pritom mnohé z nich by s nami ostatní vymenili: „Som vďačný za to, že som zdravý, viem bez problémov platiť účty každý mesiac a mám okolo seba rodinu“.
  4. Trávte viac času s dobre naladenými ľuďmi, ľahšie sa tak stanete pozitívnym človekom

Keď sa teda zajtra ráno zobudíte, položte si túto jednoduchú otázku:

„Žijem v dobrom alebo v zlom svete?“

Pamätajte si, že je to len vaša voľba. Tí šťastnejší a spokojnejší si volia odpoveď „v dobrom svete“.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy