5 typov toxických kolegov: Týmto sa radšej vyhnite, ak chcete byť v práci spokojný

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Mať dobrých kolegov v práci je šťastie. Nie všetci z nich sú však typy, s ktorými spolupracovať je radosť. Určite medzi všetkými zamestnancami nájdete aj takých, ktorých by ste niekedy najradšej ani nevideli. Ktorým by ste sa mali radšej vyhnúť, aby ste boli v zamestnaní „v pohode“?

 

 

 

 

  1. Pesimista
    Prídete s nejakým nápadom a tento kolega ho behom pár sekúnd odpíše a pridá desať argumentov, prečo vaša idea nebude fungovať? Ak je táto kritika konštruktívna, je to v poriadku. Ak však vedľa seba máte kolegu, ktorý svoju prácu neznáša, nevidí v nej žiadne pozitíva a v ničom nevidí zmysel, snažte sa mu vyhýbať tak často ako sa len dá. Môže totiž negatívne ovplyvniť aj váš pracovný výkon.
  2. Osoba, ktorá nevie prestať rozprávať
    Pri takomto kolegovi toho veľa za pracovný deň neurobíte. Ak máte toho veľa a potrebujete čo najviac urobiť, snažte sa čo najmenej zapájať a nedávať takémuto kolegovi príležitosť začať rozprávať. Hoci to nemusí myslieť zle, oberá vás tým o vašu produktivitu.
  3. Osoba, s ktorou vo všetkom súperíte
    Je prirodzené, že máme na pracovisku osoby, s ktorými súperíme o lepšie výsledky. Súťaženie je zdravé, musí však byť v medziach. Ak ste však neustále v kolotoči porovnávania sa a „doťahovania“, poriadne vás to vyčerpá. Skúste si dať pauzu od neustáleho súperenia,  sústreďte sa na to, aby ste odviedli čo najlepšiu prácu a buďte s ňou spokojný.
  4. Osoba, ktorá sa na všetko sťažuje
    Táto osoba nie je vždy negativistická, väčšinou sa ale sťažuje takmer na všetko. Na zadania, ktoré dostala, na množstvo úloh, ktoré má pred sebou, na čas, ktorý trávi v práci a desiatky ďalších problémov. Ak na takéhoto kolegu náhodou natrafíte alebo s ním potrebujete niečo vyriešiť, snažte sa čas strávený s ním čo najviac minimalizovať.
  5. Osoba, ktorá vás vôbec nepočúva
    Všetci takúto osobu poznáme. Je to kolega, ktorému musíte neustále opakovať, do kedy od neho niečo potrebujete a čo potrebujete. Aj keď to už niekoľkokrát vysvetlíte, aj tak za vami ešte príde a spýta sa znova. Ak sa dá, snažte sa ho odkázať na iných kolegov a ušetriť si tak kopu vášho vzácneho času.
Viac o téme: Práca Kolegovia Zamestnanie Kolega Zlý Práci Zlí Hrozní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy