Teach for Slovakia hľadá mladých lídrov: Ste to vy? Overte si, či na to máte

Už len niekoľko dní na prihlásenie ostáva mladým absolventom, ktorý majú záujem stať sa súčasťou najintenzívnejšieho programu osobnostného a profesionálneho rozvoja u nás. Teach for Slovakia (TFS) aj tento rok otvára svoje brány. Po úspešných dvoch ročníkoch, v ktorých sa vyše 25 odhodlaných mladých ľudí venovalo na vybraných školách deťom z rôznych znevýhodnených prostredí, TFS očakáva, že záujemcov o naštartovanie kariéry bude ešte viac.

Program na Slovensku funguje od roku 2014, kedy odštartoval na 10 školách východného Slovenska. Dnes sa môže popýšiť prvprvými 10 absolventami, spoluprácou so 17 školami po celom Slovensku a ďalšími 16 aktívnymi účastníkmi, ktorí poskytujú ďalšie kariérne poradenstvo. Teach for Slovakia dnes opäť láka nových „budúcich lídrov“.

Šanca rozvíjať seba a spoločnosť

Úspešní absolventi domácich aj zahraničných univerzít sa rozhodli vydať sa inou cestou, ako mnohí ich kolegovia. Dva roky vyučovali na základných školách a venovali sa deťom, pre ktorých sa sami stali inšpiráciou. Na druhej strane účastníci rástli ako lídri, v náročných prostrediach riešili každodenné výzvy domáceho školstva a sami stretávali a spoznávali inšpiratívnych lídrov Slovenska.

„Chcela som robiť niečo zmysluplné a pohlcujúce, niečo čo ma bude bytostne zaujímať a dnes som spokojná,“ hovorí Terézia Hochmuthová, ktorá už druhý rok prostredníctvom Teach for Slovakia pôsobí v Bardejove. „Po celý čas mám ten vytúžený pocit zmysluplnosti, že svojou prácou môžem pomôcť aj iným, prispieť k niečomu dobrému,“ dopĺňa Terézia.

Intenzívny dvojročný program poskytuje účastníkom plnohodnotné zamestnanie s finančnou podporou od TFS.  Najvýznamnejšou pridanou hodnotou je však možnosť osobnostného a profesionálneho rozvoja s inšpiratívnou komunitou a s každodennou šancou reálne veci ovplyvňovať.

Veľkou výhodou programu je aj množstvo benefitov, medzi ktoré patrí aj vyše 240 hodín školení, viac ako 90 hodín individuálnych konzultácií s profesionálnym mentorom, či stáže u vplyvných organizácií vo verejnej, neziskovej a súkromnej sfére na Slovensku.

„Program Teach for Slovakia určite odporúčam, pretože sa v ňom počas dvoch rokov človek rozvíja, posilňuje a zlepšuje v schopnostiach a zručnostiach. Rovnako mení svoje postoje, no aj postoje ľudí okolo seba,“ vysvetľuje Lucia Kažimírová, jedna z absolventov a dnes aj amasádorka programu.

Úspešný program má celospoločenskú podporu

Tech for Slovakia získala pozornosť slovenskej verejnosti aj vďaka podpore hlavy štátu. Prezident SR Andrej Kiska, ktorý si program aktívne vzal pod záštitu, nedávno program Teach for Slovakia odporúčal aj študentom a budúcim absolventom na podujatí Night of Chances v Bratislave. Nie je však jediným aktívnym podporovateľom programu.

„Je pre nás cťou, že pán prezident Andrej Kiska srdečne a veľmi otvorene program Teach for Slovakia zviditeľňuje. Dôležitou súčasťou úspechu TFS sú ale aj oficiálni partneri programu, medzi ktorých patria najúspešnejšie firmy na Slovensku ako T-Com, Accenture Slovensko, ESET, či Slovenská sporiteľňa, s ktorými aktívne spolupracujeme,“ hovorí Stanislav Boledovič zakladateľ a CEO Teach for Slovakia.

„Myslím, že Teach for Slovakia je fantastická príležitosť a pokiaľ ju využijete, budete mať dvere otvorenejšie nielen do Google, ale aj do mnohých ďalších spoločností,“ dopĺňa Rasťo Kulich, Country Manager Google.

Šanca na úspech

Program, ktorý podporuje naštartovanie kariéry svojich absolventov, dnes opäť otvára svoje rady. Do 15. decembra 2016 prijíma organizácia prihlášky od záujemcov o nevšednú prácu, ktorá mení školy i prostredie mimo nich.

„Vyhľadávame aktívnych absolventov vysokých škôl všetkých odborov, u ktorých vidíme potenciál viesť zmeny potrebné na uskutočnenie našej vízie,“ dopĺňa Stanislav Boledovič zakladateľ a CEO Teach for Slovakia.

Záujemcovia o program sa môžu prihlásiť vyplnením registračného formulára na webe Teach for Slovakia - http://www.teachforslovakia.sk/pridaj-sa/ako-sa-prihlasit/ do 15. decembra 2016. Organizátori následne v vyberú tých najlepších, ktorí absolvujú intenzívny šesťtýždňový kurz zameraný na komunikačné a manažérske schopnosti. Súčasťou kurzu je aj výučba každoročne organizovanej Letnej škole Teach for Slovakia. Účastníci majú počas dvojročného programu možnosť absolvovať špičkové školenia, profesionálneho mentora, osobného kouča a kariérneho konzultanta.

Viac o téme: Rast Líder Program Slovakia Rozvoj Prihláška Absolventi Líderstvo For Lídrom Teach
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: PR článok

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy