5 chýb, kvôli ktorým nikdy neuspejete: Zbavte sa ich a reštartujete svoj život

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Čakáte na úspech, no ten sa akosi nedostavuje? Rozmýšľate nad tým, ako je možné, že sa iným podarilo dosiahnuť to, po čom túžili? Odpoveďou môže byť, že sa pravdepodobne vyhli niektorým z týchto piatich chýb. Zistite, či ich náhodou nerobíte aj vy a nevzďaľujete sa tak zbytočne od úspechu.

 

 

 

 

  1. Čakáte na svoju budúcnosť
    Ak ste už roky v práci, ktorá vás nenapĺňa a v ktorej nevidíte zmysel, márnite svoj drahocenný čas. Predstavte si, čo všetko ste sa za tie roky mohli naučiť a kam vás to mohlo posunúť. Nečakajte, že vám vaša kariéra zaklope sama na dvere, ak na nej nepracujete, zostanete s veľkou pravdepodobnosťou tam, kde ste dnes. V otravnej práci, na ktorú neustále frflete.
  2. Vidíte sám seba ako obeť
    Že vy za váš neúspech nemôžete? Že ak sa niečo nevydarí, nie je to vaša vina – proste je to len obrovská smola, ktorá sa na vás neustále lepí? Len si to ďalej nahovárajte, ak vám to takto vyhovuje. Ak však chcete zmenu a konečne niečo dokázať, mali by ste sa prestať vnímať ako obeť, ktorú treba ľutovať.
  3. Na všetko sa sťažujete
    Vo vašej práci je to na nevydržanie, s vašimi kolegami neviete vyjsť, vaša práca je nudná a robíte ju len preto, aby ste každý mesiac videli na účte výplatu – a ani tá vlastne nestojí za veľa? Spoznávate sa v týchto vetách? Dajte si pozor, je to veľká chyba. Ak nie ste spokojný, treba to začať riešiť. A s tým súvisí nasledujúci bod.
  4. Neriešite to, čo vás trápi
    Zostávate len pri nadávaní a frflaní? Ale tak sa nič nezmení. Búchať doma do stola nad vašou nepriaznivou situáciou vám zmenu nezabezpečí. Ak vás trápi, že nemáte dobrý plat, riešte to -  privyrobte si, alebo požiadajte o vyšší plat. Ak vás hnevá, že máte viac úloh ako váš kolega, porozprávajte sa s vaším nadriadeným. Máte už vašej práce plné zuby? Vyriešte to – dajte výpoveď a nájdite si zamestnanie, ktoré vás bude baviť.
  5. Nezlepšujete sa
    Prešli roky a vy stále zostávate na rovnakej úrovni? Ak sa v otázke vášho ďalšieho rozvoja, prípadne špecializácie spoliehate iba na vášho zamestnávateľa, možno čakáte márne. Nie všetkým zamestnávateľom totiž záleží na tom, aby ich pracovníci ďalej rástli v rámci svojho odboru. Vy sami by ste mali hľadať rôzne príležitosti na vzdelávanie a rozvíjanie svojich schopností a zručností.
Viac o téme: Úspech Podnikanie Výpoveď Úspešný Byť Ako Vyhnúť Uspieť Chýb Chyb
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Forbes; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy