Muži najčastejšie podvádzajú svoje partnerky s kolegyňami z práce: Kde si hľadajú milencov ženy?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Minuloročná britská štúdia skúmala, ako sú na tom ľudia s neverou. Ako dopadli výsledky? Jeden z piatich opýtaných priznal, že podviedol svojho partnera a až tretina opýtaných priznala, že vôbec o podvádzaní uvažovala. Prieskum však priniesol aj ďalší zaujímavý poznatok: muži a ženy sa výrazne líšia v tom, s kým svojho partnera podvádzajú. Kým väčšina mužov priznala, že najčastejšie svoju partnerku podviedli s kolegyňou z práce, ženy sa dopustia nevery zväčša so svojimi blízkymi priateľmi. Prečo je to tak?


Muži najčastejšie podvádzajú svoje partnerky so ženami, ktoré poznajú. A veľmi často sú to práve kolegyne z práce. Istý prieskum totiž tvrdí, že až viac ako 60% týchto milostných afér začína práve v zamestnaní. Odborníci dokonca hovoria o tom, že dnešné pracoviská sa stávajú veľmi nebezpečnou zónou romantickej príťažlivosti a príležitostí na neveru.

Výsledky britského prieskumu ukázali, že až 43% opýtaných podviedlo svojho partnera so svojím blízkym kamarátom, 38% respondentov malo pomer s kolegom alebo kolegyňou z práce, 18% s niekým, koho predtým nepoznali, 12% nevier sa odohralo s bývalým partnerom, 8% so susedom a a 3% respondentov priznalo, že podviedli s niekým z partnerových príbuzných.

Až 50% žien priznalo, že ak podviedli partnera, bolo to najčastejšie s kamarátom. Len tretina mužov však povedala to isté. Muži totiž najčastejšie podvádzajú s kolegyňou, neznámou ženou alebo susedkou. Dôvody sú celkom jasné: muži si skôr začnú s niekým, s kým pracujú, pretože spolu trávia každý deň veľmi veľa času a môžu sa lepšie spoznať. Na druhej strane, ženy si na neveru vyberú radšej dobrého priateľa. Nahrádzajú si tým blízkosť, ktorá im chýba v partnerstve či manželstve.


Prečítajte si tiež: Ženy v týchto povolaniach podvádzajú najviac: Na ktorých pozíciách sú najnevernejšie?


Prieskum sa tiež zaoberal dôvodmi, pre ktoré sa ľudia rozhodnú podviesť partnera. Aj muži aj ženy sa v odpovediach zhodli: pre neveru sa rozhodli, pretože sa cítili polichotení pozornosťou druhého človeka. V odpovediach žien sa tiež ako dôvod nevery objavil citový chlad vo vzťahu, muži podviedli partnerku v prípade nespokojnosti so svojím sexuálnym životom .

Autori prieskumu sa tiež zaoberali otázkou, či ten, kto raz podviedol, podvedie znova. Výsledok? Zdá sa, že áno.Štúdia ukázala, že len polovica z neverníkov skončila pri prvom „romániku“. Až 52% z nich podviedlo svojho partnera dvakrát a 8% respondentov priznalo, že ho podviedlo opakovane. Asi nebude prekvapením, že práve muži boli tými, ktorí podviedli viackrát, taktiež aj priznali, že rozmýšľajú nad možnosťou nevery.

Viac o téme: Podvod Práca Neverný Neverná Kolegyňa Podviedol Nevera Práci Podviedla Kolegom Kolegyňou Koelga
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: bustle.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy