12 znamení, že ste si vybrali zlé zamestnanie: Ak sa v niektorých nájdete, konajte

Je pre vás vaša aktuálna práca tá pravá? Je dôležité zistiť, či ste si vybrali správne zamestnanie. Ak sa totiž zaseknete na nesprávnej a nevhodnej pozícii, stratíte tým drahocenný čas a môže to ovplyvniť celý váš nasledujúci kariérny život. Ako zistiť, či robíte prácu, ktorá je pre vás tá správna? Celkom jednoducho si to overíte v nasledujúcich 12 bodoch.

 

 

 

  1. Musíte sa veľmi motivovať k dobrým výkonom
    Ak vám práca nejde od ruky a musíte vynaložiť obrovský kus energie a snahy na to, aby ste dosiahli dobrý výsledok, pravdepodobne nerobíte prácu, ktorá je pre vás tá pravá. V správnom zamestnaní vám to totiž ide ľahko - a ak sa aj pritrafia náročnejšie úlohy, nakoniec si s nimi hravo poradíte. 
  2. Nedele sú pre vás utrpením
    Nedeľa by pre vás nemala byť strašiakom prichádzajúceho týždňa. Ak však mávate v nedeľu nepríjemné pocity obáv a strachu z toho, čo zažijete v nasledujúce pracovné dni, mali by ste pouvažovať o zmene zamestnania.
  3. Vaša práca vás robí smutným
    Samozrejme, v každej práci – aj v tej vysnívanej, nastanú zlé dni. Ak ste však dlhodobo nespokojný, neviete sa tešiť z úspechov, ktoré dosahujete, prípadne sa trápite nepríjemnou atmosférou na pracovisku, nemali by ste váhať nad zmenou kariéry ani minútu.
  4. Dostávate zlý feedback
    Vy máte pocit, že si svoju prácu robíte dobre, názor vášho nadriadeného však hovorí niečo iné? Ak s vašou prácou nie je spokojnosť dlhodobo, pravdepodobne dané zamestnanie nebude „vaša šálka kávy“.
  5. Pracujete v zanikajúcom odvetví
    Zatiaľ síce prácu máte, čo s vami ale bude v budúcnosti? Neignorujte tento fakt, začnite už teraz riešiť situáciu, kde sa uplatníte. Možností máte niekoľko: rekvalifikačné kurzy, workshopy, na ktorých sa môžete naučiť niečo nové či samovzdelávanie.
  6. Dostať sa do pracovného tempa je pre vás náročné
    Ak sa každé ráno máte problém rozbehnúť a musíte sa premáhať, aby ste sa pustili do práce, niečo nie je v poriadku. Je prirodzené, ak sa vám to stane raz za čas, ak však s týmto bojujete už niekoľko mesiacov, zmena zamestnania by vám pravdepodobne len prospela.
  7. Neviete, čo je to work-life balance
    Áno, na niektorých pozíciách môžu pracovné povinnosti zasiahnuť aj do času vášho osobného voľna. Ak je to však v rozumnej miere  a vo väčšine prípadov viete bez problémov oddychovať, je to v poriadku. Ak vám však skrz prácu neostáva čas na relax či trávenie času s blízkymi, je to vážny problém - koledujete si totiž o vyhorenie. Snažte sa mu predísť. Ak to vyžaduje zmenu práce, nebráňte sa – ide predsa o vaše zdravie.
  8. Nie ste na svoju prácu pyšný
    Je skvelé chodiť do práce, ktorá vás baví, napĺňa a ktorou sa aj radi pochválite. Ak to v súčasnom zamestnaní necítite, pravdepodobne pre vás nie je tou pravou.
  9. Nie ste tak finančne ohodnotený, ako by ste si zaslúžili
    Dosť silný dôvod, prečo neostávať v súčasnom zamestnaní. Ak viete, že si zaslúžite viac, choďte tam, kde vaše schopnosti a skúsenosti ocenia.
  10. Ste apatický, pokiaľ ide o vašu firmu
    Je vám jedno, ako je vnímaná vaša firma, v podstate sa dá povedať  že ju neviete vystáť. Lezú vám na nervy spôsoby, akými funguje, firemné ciele vám prídu nezmyselné, dokonca aj jej logo vás irituje? Ak ide o vašu spoločnosť a vy sa cítite znechutený alebo apatický, mali by ste sa pravdepodobne posunúť niekam inam.  
  11. Na danej pozícii sa neviete nič naučiť
    Ak vás vaša práca obohacuje iba finančne, bez toho, aby ste sa niečo nové naučili a nadobudli novú zručnosť, nemáte dôvod v nej ďalej zostávať.
  12. So žiadnym kolegom v práci nevychádzate
    Vzťahy na pracovisku sú dôležité. Hovorí sa síce, že sa do práce nechodí kamarátiť, ale zarábať, predsa je však pobyt v práci znesiteľnejší, ak v nej máte ľudí, s ktorými si rozumiete a zažívate aj veselé chvíle.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Práce Znaky Zlá Zlé Zlej
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: pixabay.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy