Pozor na ústa: Toto je 5 viet, ktoré by ste nemali vysloviť, keď je váš šéf nablízku

Možno sa to nezdá, ale neuváženými vetami si môžete v práci pekne zavariť. Obzvlášť, ak svoj hnev či rozhorčenie započuje váš nadriadený. Každý z nás je občas frustrovaný, ak sa nahromadí kopec úloh, alebo sa vyskytne spolupráca s nepríjemným kolegom – v týchto momentoch sa však najviac oplatí zhlboka sa nadýchnuť. Nenechajte sa uniesť a vyhnite sa vysloveniu týchto piatich viet – ak by ich totiž začul váš šéf, mohli by ohroziť vaše ďalšie pôsobenie vo firme.


 

  1. „Ale toto nemám v popise práce“
    Nezáleží na oblasti či odvetví, v ktorom pôsobíte, v každom z nich sa vyžaduje pozitívny postoj a ochota urobiť aj niečo naviac. Áno, máte čo robiť a je toho určite dosť, niekedy sa k vám však dostanú úlohy, ktoré nie sú úplne zhodné s vašou náplňou práce. Hoci väčšina ľudí začne v takejto situácii frflať a sťažovať sa, to, že sú vám zverené ďalšie povinnosti, nemusí byť nutne zlé. Využite túto príležitosť ukázať sa, neskôr to môžete využiť ako veľmi silný argument, keď budete žiadať o vyšší plat.
  2. „To je taký idiot!“
    Aj vy máte niekedy nervy na prasknutie? To sa občas stáva. Vaše hromženie a nadávky však šéf naozaj nepotrebuje počuť. Takisto si dajte pozor aj na to, aby ste niečo podobné nepovedali o samotnom nadriadenom pred kolegami. Nikdy neviete, či sa to k nemu nedostane a vy si tak budete musieť začať hľadať novú prácu. Naučte sa dodržať jednoduché pravidlo: ak nemáte povedať niečo pekné, zostaňte radšej ticho.
  3. „Dávam výpoveď“
    Ak uvažujete o tom, že odídete z práce, mali by ste si to nechať iba pre seba. Rozprávať nahlas niečo takéto – obzvlášť ak ešte nemáte zaistený nový džob, môže byť pre vás naozaj nebezpečné.  Ak ste si už našli novú prácu, choďte rovno za vaším šéfom a oznámte mu túto skutočnosť. Nech už ale vaše vzťahy boli akékoľvek, rozíďte sa v dobrom – nikdy neviete, kedy ho budete potrebovať.
  4. „Nefunguje to“
    Na každom pracovisku sa vyskytnú nejaké problémy. Možno ste nespokojný s tým, ako sú u vás nastavené procesy či rozdeľovanie úloh, snažte sa však od toho odosobniť. Vyhnite sa zbytočnému hnevu a frustrácii, snažte sa myslieť pozitívne a zamerajte sa radšej na to, ako môžete zapôsobiť na vášho šéfa.
  5. „Nechce sa mi“
    Posledná vec, ktorú chce váš šéf počuť, je, že sa vám nechce. Môžete mať ťažký deň, zlé obdobie, túto vetu si však nechajte iba pre seba, prípadne pre okruh blízkych kolegov.  Zamestnávatelia chcú človeka, ktorý je pozitívny, má dostatok energie a jeho práca ho baví. Snažte sa preto radšej vyhnúť vysloveniu tejto vety na pracovisku.
Viac o téme: Nadriadený Pred Výpoveď Dôvody Čo Nepovedať Šéf Vety Šéfom Nevysloviť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: jobsmenu; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy