Kľúč k úspechu? Toto je dôvod, pre ktorý milionári vstávajú o štvrtej ráno

Mnohí úspešní ľudia majú vo zvyku vstávať skoro ráno. Napríklad šéf známej a celosvetovo úspešnej firmy Apple Tim Cook vstáva o 3:45. Taktiež aj šéfovia spoločnosti Pepsi či americkej automobilky Chrysler vstávajú bežne o štvrtej ráno. Prečo tak robia? Prečo si nedoprajú vyspávanie do ôsmej či deviatej ráno – veď po budíčku o takomto čase túži kopec ľudí. Bohatí a úspešní ľudia však bežne vstávajú v čase, ktorý by mnohí z nás označili za nekresťanský. Aký na to majú dôvod?


Zdá sa, že úspešní ľudia, vedia, čo robia, keď vstávajú tak skoro. Ukázalo sa totiž, že ak vstanete skôr, môžete sa venovať svojej práci či projektom bez toho, aby ste boli vyrušovaní. O štvrtej ráno nemusíte očakávať telefonáty a hŕbu e-mailov. Máte okolo seba pokoj a ticho, nie ste rušení ľuďmi, ktorí od vás niečo potrebujú alebo vyžadujú. Vďaka tomu sa stávate výrazne efektívnejším a máte väčší predpoklad, že to, čo máte rozpracované, aj dokončíte.


Prečítajte si tiež: 10 znakov, že ste nadpriemerne inteligentný, aj keď si to o sebe možno nemyslíte


Tým, že vstanete ešte pred východom slnka, sa nemusíte obávať sms správ, nových e-mailov či notifikácií zo sociálnych sietí upozorňujúcich vás o aktivite vašich priateľov či známych.  Takýmto spôsobom „odstránite“ zo svojho pracovného života všetky možné rušivé elementy a môžete sa sústrediť a venovať len svojim záležitostiam, projektom či úlohám, ktoré chcete dokončiť.

Ak budete vstávať skôr, získate lepšiu kontrolu nad svojím životom. Dodá vám to tiež pocit sily, moci a predovšetkým sebavedomia v tom, že sa stanete pánom svojho času a budete môcť rozhodovať o tom, ako bude váš život vyzerať.  Chceli by ste sa aj vy stať ranným vtáčaťom ako mnohí úspešní ľudia? Najlepšou radou, ktorú môžete dostať, je nečakať, ale začať už zajtra.

Vyskúšate si dať zajtra ráno skorší budíček?

Viac o téme: Cesta Ľudia Úspech Milionári Bohatí Úspešný Byť Ako Úspechu Úspešní Stať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: cnbc.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy