17 malých zmien, ktoré váš život spravia lepším, krajším a spokojnejším

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Vedeli ste, že ak si chcete osvojiť nový návyk, postačí vám na to iba 30 dní? Celkom jednoduché, však? Tá najťažšia časť je však samotný začiatok – odhodlať, donútiť sa k niečomu novému. Ak aj vy túžite vo svojom živote po zmene, ak chcete žiť inak ako doteraz, máme pre vás návod. Stačí nasledovať týchto 17 jednoduchých krokov, ktoré vás povedú cestou k lepšiemu, spokojnejšiemu životu. Máte odvahu ísť do toho?

 

 

  1. Vyskúšajte niečo, čo ste doteraz nikdy nerobili
    Túžite si vyskúšať bungee jumping? Alebo ste vždy uvažovali nad tým, aké to je osloviť cudzinca? Či už pôjde o malú výzvu, alebo o niečo veľké, určite choďte do toho. Prinesie vám to úplne nové pocity.
  2. Preukážte každý deň jeden nesebecký skutok
    V živote to funguje tak – dostanete to, čo dávate. Snažte sa okolo seba šíriť dobro, pomáhajte iným a verte, že sa vám to v nejakej podobe určite vráti.
  3. Začnite sa učiť niečo nové
    Na učenie nikdy nie je neskoro. Začnite sa učiť angličtinu, ak ju neovládate, prihláste sa na kurz zručnosti, ktorú ste vždy chceli vedieť ovládať. Ak budete svedomitý žiak, nielenže si tým obohatíte svoj životopis, zároveň si tým zvýšite svoje šance na nájdenie dobrej práce.
  4. Naučte niekoho niečo nové
    Nenechávajte si to, čo viete, len pre seba. Máte skvelý recept, ktorí vám kolegovia chvália? Prezraďte im, čo je jeho tajnou prísadou. Zaoberáte sa zdravým životným štýlom? Podeľte sa so známymi o tipy, ako žiť zdravo.
  5. Venujte každý deň hodinu tomu, čo vás najviac baví
    Môže to byť čokoľvek – váš koníček, dobrovoľníctvo, starostlivosť o iných, hocičo, pri čom sa cítite dobre, no málokedy na to máte čas.
  6. Zachovajte sa milo k tomu, kto je k vám nepríjemný
    Nie, neradíme vám, aby ste boli falošný, ale aby ste sa aj napriek nepríjemnej situácii snažili vždy nájsť to pozitívne a premenili negatívne vibrácie na tie dobré.
  7. Odožeňte od seba všetko negatívne
    Život je predsa krajší, ak sa orientujete najmä na tie príjemné veci. Samozrejme, občas sa vyskytnú aj horšie chvíle, nepridávajte si však k nim také, ktorým sa dá vyhnúť. Neobklopujte sa negativisticky naladenými ľuďmi a snažte sa vždy myslieť optimisticky.
  8. Zbavte sa jedného zo svojich zlozvykov za 30 dní
    Dajte si predsavzatie, že sa do mesiaca rozlúčite s nejakým svojím zlozvykom. Chcete prestať fajčiť? Máte pocit, že ste závislý od sociálnych sietí? Posnažte sa s týmto svojím neduhom do mesiaca popasovať.
  9. Skráťte sledovanie TV či trávenie času na sociálnych sieťach o 30 minút každý deň
    Namiesto toho radšej choďte von, hýbte sa, stretávajte sa s reálnymi ľuďmi – žite.
  10. Prečítajte si jednu kapitolu knihy každý deň
    Chceli by ste čítať knihy častejšie, no nemáte na to čas? S týmto návykom sa vám to ľahko podarí.
  11. Urobte každý deň po obede niečo, čo vás rozosmeje
    Smiech totiž predlžuje život, preto je dôležité, aby ste sa smiali čo najčastejšie. Prečítajte si vtip, pozrite si zábavné video alebo sa spojte s človekom, ktorý je vždy pozitívne naladený a je známy svojím humorom.
  12. Cvičte každý deň 30 minút
    Fyzická aktivita je pre naše zdravie nevyhnutná. Ak nemáte čas chodiť do fitka, zacvičte si aspoň doma, alebo začnite chodiť z práce pešo. Stačí len polhodinka  hýbania sa denne a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie.
  13. Uvarte si niečo zdravé, čo ste doteraz nejedli
    Málokedy máme čas na zdravú kuchyňu. V uponáhľanej dobe sa snažíme ušetriť čas pri príprave, ale aj konzumácii jedla. Vyčleňte si aspoň raz týždenne čas na uvarenie zdravého obeda či večere.
  14. Porozprávajte sa každý deň s niekým, s kým ste doteraz neboli v kontakte
    Máte kolegov v práci, s ktorými ste doteraz neprehovorili ani slovo? Stretávate často na chodbe suseda, no vždy ste sa len pozdravili? Nikdy neviete, aký zaujímavý môže byť človek, keď ho lepšie spoznáte. Choďte do toho.
  15. Rozlúčte sa so vzťahom, ktorý vás dlhodobo zraňuje
    Pre spokojný a šťastný život je dôležité obklopovať sa ľuďmi, ktorí vám prejavujú svoju náklonnosť, sú tu pre vás, podržia vás a pomôžu vám kedykoľvek budete potrebovať. Nestrácajte čas s ľuďmi, ktorí sú vo vašej blízkosti, no žiadnu z týchto vecí nerobia. Lúčenie s nimi asi bude ťažké, myslite však na svoje šťastie.
  16. Odpustite človeku, ktorý vám ublížil
    Prechovávanie negatívnych emócií a hnevu nie je dobré.  Skúste odpustiť človeku, ktorý vás zranil a uzavrite prímerie. Uvidíte, že sa vám bude ľahšie „dýchať“.
  17. Počas 30 dní spravte každý deň jednu fotografiu z toho, čo ste zažili
    Snažte sa z daného dňa zachytiť to najkrajšie, najveselšie a najpríjemnejšie. Vytvorte si galériu z tohto mesiaca a pozrite si ju vždy, keď sa budete cítiť smutne. Uvidíte, ako vás zhliadnutie týchto fotografií rozveselí a poteší na duchu.
Viac o téme: Cesta Život Človek Úspech Iný Ako Úspechu Živote Uspieť Znena
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy