Bezdomovec vrátil peňaženku, ktorú našiel na ulici: Majiteľ sa mu odmenil kráľovsky - prácou

Woralop, 44-ročný bezdomovec z Thajska, je jeden z ľudí, ktorí si ctia morálku a jej základné princípy. Aj preto keď našiel na ulici peňaženku istého dizajnéra, peniaze v nej si nevzal, ale celú ju odovzdal polícii, aby ju vrátila jej majiteľovi. Ten jeho poctivosť odmenil spôsobom, akým by nikto nečakal. Ponúkol mu prácu.

 

 


 

Woralop pritom čelil poriadnej výzve. Dizajnér mal v peňaženke 20 000 thajských bahtov (viac ako 500 eur) a niekoľko kreditných kariet. Bezdomovec totiž mal vo svojich vreckách iba pár drobných, za ktoré si nebol schopný kúpiť ani jedlo.

Bezdomovec vrátil peňaženku, ktorú Galéria fotiek (4)

 

Avšak namiesto toho, aby nájdené peniaze vzal a minul, Woralop sa rozhodol odovzdať peňaženku aj s jej obsahom odovzdať polícii. Ukázalo sa, že majiteľom peňaženky je 30-ročný majiteľ továrne Niity Pongkriangyos, ktorý bol tým, ako sa bezdomovec zachoval, úplne dojatý. „Ak by som bol na jeho mieste a v jeho situácii, peniaze by som si asi nechal,“ priznal.

Ako poďakovanie chcel Niity najprv bezdomovcovi darovať peniaze, potom si však povedal, že je to príliš málo. Preto sa rozhodol ponúknuť mu prácu v jeho továrni. Dnes už bývalý bezdomovec Woralop zarába 11 000 bahtov (zhruba 280 eur) mesačne a tak už nemusí žiť na ulici.

Bezdomovec vrátil peňaženku, ktorú Galéria fotiek (4)


 

„Som veľmi vďačný, že som dostal túto šancu,“ povedal Woralop. „Mať posteľ, v ktorej sa môžem vyspať, ma robí neskutočne šťastným.“

 

 

 


Prečítajte si tiež: Mňaukám, skáčem, predstieram, že som lietadlo: Slovenka Lucia má netradičnú prácu, učí v Berlíne utečencov


Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Bezdomovec Práca Zamestnanie Príbeh Peňaženka Vrátil Peňaženku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy