Počúvate v práci od šéfa tieto vety? Okamžite dajte výpoveď

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Dostali ste sa do novej spoločnosti, postupne spoznávate jej zákulisie a zdá sa vám, že niečo nie je v poriadku? Alebo ste už v práci dlho a cítite, že vaše súčasné pracovné prostredie má od vysnívaného ďaleko? Týchto 8 viet by ste v dobrej práci počuť nikdy nemali. Overte si, či sú vaše pocity len planý poplach, alebo by ste sa mali vážne zamyslieť, či zostať na vašom aktuálnom pracovnom mieste a nezačať si radšej hľadať nový džob.

 

 

  1. Na čom to vlastne teraz pracuješ?
    Ak sa váš nadriadený spýta túto otázku, je to jasný signál, že sa o svojich podriadených vôbec nezaujíma. Je jeho náplňou práce byť informovaný o tom, na čom práve pracujete a čo vás najbližšie čaká.
  2. Prepáč, zase som zabudol, ako sa voláš.
    Ak si váš šéf opakovane nevie zapamätať vaše meno, veľa to hovorí o tom, ako pristupuje k svojim zamestnancom a čo preňho vlastne znamenajú.
  3. Vďaka za nápad, ale....
    Ešte ste ani nepredniesli celú svoju ideu a už vás zastavili? Zamestnávateľ, ktorý neocení váš vklad a vynaloženú energiu, si nezaslúži zamestnanca ako ste vy.
  4. Teraz nemám čas.
    Je ťažké dostihnúť vášho šéfa? Samozrejme, každý z nás má čo robiť – od okamihu, keď vstúpi do firmy až dovtedy, kým z nej neodíde. Ak sa však s nadriadeným dokážete porozprávať iba pri náhodnom stretnutí v kuchynke, niekde je chyba. Je to váš šéf a mal by si nájsť čas na to, ak potrebujete vyriešiť pracovné, ale napríklad aj súkromné záležitosti.
  5. Ja som na teba úplne zabudol!
    Zabúda váš nadriadený na stretnutia s vami? Dohodnete si čas aj termín a on vás nechá čakať? Je to jednak jeden z prejavov neslušnosti, no taktiež dokonalá ukážka toho, ako mu na svojom zamestnancovi – teda na vás, (ne)záleží.
  6. Na tvoje miesto čakajú desiatky uchádzačov.
    Ak váš šéf otvorene alebo aj nepriamo naznačí, že vaše zotrvanie v danej práci závisí od toho, ako sa vyspí, alebo od toho, či si dovolíte otvoriť ústa, nečakajte, kým sa tak stane a začnite sa obzerať po novom mieste.
  7. Pozri sa, ako to robí Peťo/Skús byť ako Saška.
    Ak vás nadriadený pravidelne porovnáva s vaším kolegom či kolegyňou, nie je to dobré znamenie. Každý z nás je jedinečný, má iný systém práce. Ak váš šéf hľadá rovnakých zamestnancov ako cez kopírovací papier, nech sa páči – môže ich začať hľadať.
  8. Zabudol si, kto je tu šéf?
    Ak sa na vás šéf oborí s touto otázkou po vašom nevinnom vtipe či žarte, alebo jednoducho po vyjadrení vášho názoru, dajte si pozor – na tomto pracovisku nie ste rovnocenným partnerom.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Nadriadený Výpoveď Podať Dať Šéf Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy