Máte dlhy? Toto je 6 spôsobov, ako sa ich zaručene zbavíte!

Dnes je stále veľa ľudí, ktorí dlhy nepovažujú za nič strašné. Pred dlhmi by sme však mali mať rešpekt a zdravý strach. Veľmi ľahko sa totiž dá dostať do kolotoča zadlženosti a spadnúť doň môže každý z nás. Ak sa to stalo aj vám, netrápte sa. Máme pre vás niekoľko dobrých rád, ako sa čo najrýchlejšie svojich dlhov zbavíte.

 


 

 

  1. Pripravte si plán
    Ešte pred tým, ako začnete s „nápravou“ vašej situácie, je dôležité sadnúť si a spísať všetky vaše dlhy. Spravte si prehľad, komu a koľko dlžíte. Zároveň si spíšte, koľko každý mesiac zarábate, koľko miniete a koľko ste schopný si odložiť. Keď budete mať všetky tieto dôležité čísla pred sebou čierne na bielom, ľahšie sa vám bude hľadať východisko. Škrtnite si všetky nepotrebné výdavky, zistite, kde sa dá ušetriť, aby vám ostalo čo najviac na vyplatenie dlhov.
  2. Dlžoby, ktoré „horia“, splaťte najskôr
    Niektoré dlhy majú väčšiu prioritu, iné nižšiu. Snažte sa splatiť najprv tie, ktoré sa s vami ťahajú už dlho, pretože čím dlhšie čakáte so splatením, tým viac peňazí preplatíte.
  3. Začnite si variť
    So splatením dlhov ide ruka v ruke aj šetrenie. Neznamená to však, že prestanete jesť a budete iba na rožkoch s vodou. Tým, že si začnete variť, značne ušetríte a dokonca môžete začať jesť zdravo. Takže môžete z nepríjemnej situácie vyťažiť aj takéto pozitívum.  
  4. Skúste si nájsť brigádu alebo ďalšiu prácu
    Mať ďalší príjem peňazí je vo vašej situácii viac než príjemné. Poobzerajte sa po víkendových prácach či brigádach, kde by ste si mohli trochu privyrobiť a urýchliť tak splatenie svojich dlhov.
  5. Predajte veci, ktoré nepotrebujete
    Máte bicykel, na ktorom ste už roky nesedeli? Na kolieskových korčuliach ste stáli iba raz? Zobrali ste si na splátky nový telefón a starší leží pohodený na stole? Poobzerajte sa tiež vo vašom šatníku, za niektoré kúsky oblečenia by ste mohli získať niekoľko eur. Spravte si "inventúru" vo svojich veciach a vyčleňte niektoré kusy, ktoré by ste vedeli speňažiť.
  6. Nasťahujte sa späť k rodičom
    Ak ste sám a nemáte rodinu, dokážete veľa ušetriť, ak odídete z podnájmu a nasťahujete sa späť k svojim rodičom. Získate príležitosť ušetriť každý mesiac slušný balík peňazí. Samozrejme, je možné, že ak sa vrátite domov, rodičia vám budú dávať kázania o tom, ako ste sa celej tejto situácii s dlhmi mohli vyhnúť – musíte však priznať, že budú mať pravdu. Ak vám však tento spôsob pomôže splatiť dlžoby rýchlejšie, určite neváhajte.
Viac o téme: Dlh Dlhy Dlhov Dlžoby Zbaviť Ako Splatiť Mám
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy