Vedci potvrdili: Toto je 10 spôsobov, ako byť naozaj šťastný

Chcete byť úspešný. Chcete zažiť úspech, pretože veríte, že ten vás dovedie ku šťastiu. Viete však, že ono to vlastne funguje naopak? Je to o tom, že ak ste šťastný, oveľa ľahšie dokážete byť úspešný. Že ste už skúšali veľa spôsobov, ako dosiahnuť spokojnosť? Šli ste nakupovať, dali ste si nezdravé jedlo, skúšali ste nájsť inšpiráciu na sociálnych sieťach, no tie vaše pocity ešte zhoršili? Ak chcete zažiť skutočný pocit šťastia, inšpirujte sa týmito zaručenými 10 spôsobmi, ktoré potvrdzujú aj samotní vedci. Ktoré to sú?

 

  1. Smejte sa
    Podľa výskumov smiech zvyšuje pocit šťastia a pomáha odbúravať stres.Smeje sa preto tak často, ako sa len dá.
  2. Ďakujte
    Verili by ste, že vyjadrenie vďaky nás robí šťastnejšími, zlepšuje nám náladu a dokonca posilňuje naše zdravie?
  3. Zapojte emócie
    Vedci potvrdili, že aj empatia a láskavosť k iným sa vie výrazne podpísať na tom, aby sme sa cítili skvelo. Prejavte niekomu náklonnosť a uvidíte, čo sa vo vás začne diať.
  4. Usmievajte sa
    Mnohé štúdie naznačujú, že úsmevom dokážeme „oklamať“ svoj mozog, ktorý si tak začne myslieť, že sme šťastní. Ak sa budete usmievať, začnete sa cítiť oveľa lepšie.
  5. Meditujte
    Nemusíte sedieť s prekríženými nohami, mať zatvorené oči a dlho si "pohmkávať". Stačí, ak si nájdete len chvíľku pre seba a svoje myšlienky. Meditácia dokáže zázraky – vie napraviť, ak sme nešťastní a smutní.
  6. Relaxujte
    Alebo inými slovami: zbavte sa stresu. Čím menej stresu totiž máte, tým viac sa cítite šťastnejší.
  7. Rozdajte sa
    Niekoľko štúdií potvrdilo, že pocit šťastia u človeka výrazne vzrastie, ak obdarúva iných, pomáha im, je dobrosrdečný, venuje sa dobrovoľníctvu, odpúšťa, prípadne daruje niečo na charitu.Vyskúšate?
  8. Rozlúčte sa so samotou
    Každý z nás je občas rád sám. Ak by sme však mali byť väčšinu času osamote, šťastní by sme veľmi neboli. Výskumy ukazujú, že sociálne interakcie – či už stretnutie s priateľmi alebo trávenie času s našimi najbližšími spôsobuje, že sa cítime fantasticky.
  9. Objavujte nové veci
    Štúdie potvrdzujú, že cestovanie, zábavné aktivity a skúšanie nových vecí spoľahlivo odoženú všetky pocity smútku. 
  10. Cvičte
    Fyzickou aktivitou sa totiž uvoľňujú endorfíny, hormóny, ktoré sú zodpovedné za naše pocity spokojnosti, radosti a šťastia. Cvičenie tiež funguje ako účinná prevencia depresie a zlepšuje našu náladu. Trápia vás dnes smútky? Zacvičte si, hoci len na chvíľku.
Viac o téme: Spôsoby Šťastie Šťastný Vedci Potvrdené Byť Ako
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: success.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy