Vášmu bývalému zamestnávateľovi by ste mali byť vďačný: Za toto!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockhphotos.com

Nech už sú vaše vzťahy s bývalým zamestnávateľom akékoľvek, mali by ste mu byť vďačný. Poviete si, že skutočne nemáte za čo? Možno vás prekvapíme, keď povieme, že sa nájde niekoľko vecí, pre ktoré by ste sa pri najbližšom stretnutí s bývalým šéfom naňho mali usmiať. Zistite, aké sú 4 hlavné dôvody, pre ktoré si váš predchádzajúci zamestnávateľ zaslúži vaše „ďakujem“.




 

  1. Ukázal vám, ako to má/nemá vyzerať
    Možno ste mali neschopného šéfa, možno pre vás riaditeľ spoločnosti nebol vzorom. Všetko zlé je však na niečo dobré. Vďaka tomu, čo ste v predchádzajúcom zamestnaní zažili, teraz viete, čo vo svojej budúcej práci (ne)budete chcieť. Vyskúšali ste si život v korporácii s papierovačkami, tabuľkovými hodnoteniami a neosobným prístupom? Vďaka tejto skúsenosti viete, že v budúcnosti sa takým firmám oblúkom vyhnete.
  2. Spoznali ste vďaka nemu skvelých ľudí
    Určite ste si na vašom predchádzajúcom pracovisku našli blízke, spriaznené duše, ktorým ste sa mohli úplne otvoriť a úprimne si zanadávať na šéfa. Určite ste sa s viacerými kolegami stali viac než kolegami – stali ste sa priateľmi. Uvedomte si, že týchto ľudí by ste nespoznali, ak by sa vás daný zamestnávateľ nerozhodol prijať.
  3. Prejavil vám veľkú službu
    Či ste odišli vy dobrovoľne, lebo ste to už ďalej nezniesli, alebo sa s vami rozlúčil zamestnávateľ, zaslúži si od vás veľké ďakujem. Ak pre vás nevytvoril vhodné podmienky na prácu, neocenil váš talent a nadanie, ušetril vám kopec času, ktorý by ste zbytočne zabíjali zotrvávaním na pôvodnom mieste. Ak ste dostali výpoveď vy, o to viac by ste sa mali poďakovať. Niekedy totiž my sami nenaberieme odvahu zmeniť veci v našich životoch.
  4. Posunuli ste sa vďaka nemu vo vašej kariére
    Či to priznáte alebo nie, u vášho predchádzajúceho zamestnávateľa ste sa určite niečo nové naučili. Pracovať s novým systémom, absolvovali užitočné školenie, prípadne ste si vycibrili svoj talent a dnes presne viete, ako má vyzerať správne vystavená faktúra. Každá skúsenosť nám niečo odovzdá a posúva nás vyššie. Možno práve vďaka bývalému zamestnávateľovi máte dnes o niečo bohatší životopis – o nové skúsenosti, projekty, znalosti či schopnosti. A za to sa patrí poďakovať.

Prečítajte si tiež: Toto oblečenie do práce nenoste: Vyhnite sa faux pas!​


Viac o téme: Pracovisko Práca Zamestnanie Bývalý Zamestnávateľ Šéf Predchádzajúci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy