Čo robiť, keď máte skvelú prácu, ale šéfa na zabitie?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Mať prácu, ktorú milujete a k tomu ako bonus šéf, ktorého by si želal každý človek na svete? Nuž, také šťastie všetci nemáme. Niekedy sa stane, že máme skvelú prácu, ktorá nás neuveriteľne baví, napĺňa, dokonca do nej vstávame s radosťou, celé to však kazí jeden človek – náš nadriadený. Čo robiť, ak so šéfom neviete vyjsť, ak cítite, že to medzi vami nefunguje, no nechcete kvôli tomu odísť z práce? Možno vám pomôžu tieto tri kroky!

 


​ 

 

  1. Snažte sa pochopiť, prečo neznášate svojho šéfa
    V prvom kroku by ste mali identifikovať, prečo nenávidíte vášho nadriadeného. Je to preto, lebo je neschopný, nepríjemný k svojim zamestnancom? Nezvláda svoju prácu? Definujte si, čo vás na vašom šéfovi najviac irituje. Zistite, či sú to „drobnosti“, ktoré dokážete „predýchať“, alebo je to oveľa vážnejšie, čo si vyžaduje, aby ste to začali riešiť.
  2. Pozrite sa na vec z pohľadu vášho šéfa
    Ak je problém vo vzťahu, väčšinou má dve strany. Buďte k sebe úprimný – to, prečo nemáte radi svojho šéfa, je iba preto, lebo je váš nadriadený? Snažíte sa k nemu nájsť cestu, alebo si držíte odstup a svoju pozornosť upriamujete iba na jeho nedostatky? Pokúste sa zamyslieť, ako by definoval váš vzťah váš šéf.
  3. Zvážte, čo s tým môžete urobiť
    Ak vám v práci lezie šéf na nervy, je veľmi jednoduché sa s ním rozlúčiť – tým pádom však stratíte prácu, ktorú milujete. A nájsť novú  prácu, ktorá vás bude baviť rovnako, môže byť náročné. Najlepším riešením bude nájsť cestu, ako spolupracovať s vaším šéfom, porozprávať sa s ním a vysvetliť mu, prečo si myslíte, že sú vaše vzťahy také, aké sú.  Ak si myslíte, že rozhovor nepomôže, snažte sa k nadriadenému pristupovať s nadhľadom. Nebude to ľahké, ale môžete vyskúšať jogu alebo meditáciu. Ak však nezaberie ani to a situácia bude neznesiteľná, vtedy zostáva už iba posledné riešenie – výpoveď. 

Prečítajte si tiež: 5 vlastností dobrého šéfa: Je taký aj ten váš?​


Viac o téme: Práca Zamestnanie Nadriadený Výpoveď Šéf Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy