Túžite byť v práci šťastný? Toto je 5 spôsobov, ako to dosiahnete

Šťastie je vec, ktorá robí nás život krásnym. Je skvelé, ak máme prácu, ktorá nám tento pocit prináša. Nie všetci sme ale už náš vysnívaný džob našli. Ak aj sme v zamestnaní, ktoré nás úplne neuspokojuje, vieme dosiahnuť, aby sme čas v ňom strávený prežili príjemne. Ako na to? Inšpirujte sa týmito 5 jednoduchými spôsobmi, ako byť v práci šťastnejšími.

 

 


 

  1. Začnite tým, že vypnete Facebook
    Táto rada neplatí len pre vašu kariéru, ale aj pre vašu spokojnosť v živote ako takom. Sociálne siete sú totiž zlodeji času. Sú ako čierna diera, v ktorej sa zaseknete – pretože na nich riešite životy iných ľudí a niekedy aj nešťastie celého sveta. Stačí si pozrieť vašu nástenku. Čo cítite, ak vidíte príspevky vašich známych? Problémom Facebooku tiež je, že je prudko návykový -  ľudia na ňom dokážu „zabiť“ hodiny a hodiny času. Vyskúšajte si detox od sociálnych sietí, rozdiel v tom, ako sa cítite, zbadáte veľmi rýchlo.
  2. Prečo robíte to, čo robíte?
    Spýtajte sa sami seba, prečo ste na danom mieste. Je to len akýsi medzikrok na prechodné obdobie - nevyhnutný pre vašu kariéru, alebo ste toto miesto zobrali preto, lebo ste jednoducho nenašli nič iné? Každý z nás chce vo svojom živote robiť niečo, čo bude dávať zmysel a bude ho napĺňať. Ak ste na pozícii, ktorá vás v kariére nikam neposunie, nemáte dôvod v nej zostávať. Začnite sa obzerať po niečom lepšom.
  3. Smejte sa
    Smiech je prejavom šťastia. A čím dlhšie sa smejeme, tým lepšie. A aj tak to mnohí z nás nerobia. Pritom nájsť si dôvod na smiech je skutočne jednoduché. Pohľadajte na internete vtipné video či obrázok a podeľte sa oň aj s kolegami. Ak sa už len párkrát za deň dobre zasmejete, uvidíte, aký pozitívny vplyv to na vás bude mať.
  4. Pomôžte niekomu
    Je dokázané, že ak niekomu pomôžeme – hoci len s drobnosťou, cítime sa lepšie. Prečo to neurobiť aj v práci? Nemusíte rovno vypracovať úlohu za kolegu, stačí, ak sa spoločne zamyslíte nad tým, s čím si nevie rady, office manažérke pomôžete odniesť kancelársky papier alebo kolegyni donesiete kávu z automatu.
  5. Stanovte si 30-dňovú výzvu
    Ľudia, ktorí pred sebou nemajú žiaden cieľ, sa nemajú z čoho v živote tešiť. Stagnujú, neposúvajú sa a to ovplyvňuje aj ich náladu. Stanovte si vy sám pre seba 30-dňovú výzvu. Môže to byť čokoľvek. Že dokončíte veľký projekt alebo že si nedáte po obede čokoládu – vytýčte si to, k čomu sa už dlhšie odhodlávate. Keď dosiahnete posledný deň svojej vlastnej výzvy, budete na seba hrdý ešte dlho potom!

Prečítajte si tiež: Koľko dní by mala trvať ideálna dovolenka? Pozrite sa, čo hovorí psychológ!


Viac o téme: Práca Zamestnanie Šťastný Spokojný Ako Práci Šťastnejší
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: theundercoverrecruiter; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy