7 znakov, že máte vyššie IQ než ostatní

Máte radi mačky? Ste vysoký, štíhly a neznášate cigarety? Nedávne výskumy ukázali, že ľudia s takouto charakteristikou sú na tom inteligenčne výrazne lepšie. Niektoré znaky, ktoré vedcom vyplynuli z ich štúdií, vás možno prekvapia! Prečítajte si, ktoré z týchto siedmich charakteristík na vás sedia a zistite, či patríte medzi chytrých ľudí!

 

 

 

 

  1. Ste najstaršie dieťa
    Najstarší súrodenci sú zvyčajne chytrejší, nie je to však genetikou. Štúdia z roku 2007 ukázala, že je to spôsobené predovšetkým tým, že starší súrodenec „učí a vychováva“ toho mladšieho.  Tým, že mu ukazuje svet a vysvetľuje jednotlivé zákonitosti, si opakuje svoje vedomosti a znalosti a ďalšie, nové, zároveň získava.
  2. Chodili ste na hudobnú výchovu
    Štúdia z roku 2011 zistila, že deťom vo veku 4-6 rokov výrazne zlepšil verbálnu inteligenciu už len jeden mesiac hodín hudobnej výchovy.
  3. Nefajčíte
    V roku 2010 sa uskutočnila rozsiahla štúdia, ktorá skúmala 20 000 mladých mužov. Respondenti fajčiari vo veku 18-21 rokov mali IQ 94, nefajčiari v rovnakom veku dosiahli inteligenčný kvocient na úrovni 101.
  4. Ste štíhly
    To, ako sa staráte o zdravie svojho tela, má vplyv aj na vašu myseľ. Francúzski vedci v roku 2006 skúmali pamäť štíhlych a obéznych ľudí. Respondenti s nadváhou si vedeli počas testu  spomenúť iba na 44% slov zo slovníka, kým tí štíhlejší si zapamätali až 56% slov.
  5. Ste ľavák
    Nedávne štúdie prišli so zistením, že ľaváci uplatňujú tzv. divergentné myslenie. To spočíva v prinášaní kreatívnych ideí počas toho, ako človek objavuje spôsoby riešenia konkrétneho problému či záležitosti.
  6. Máte mačku
    Výskum z roku 2014 prišiel so zaujímavým výsledkom: ukázalo sa, že tí, ktorí majú radšej psov, sú viac spoločenskí, avšak tí, ktorí uprednostňujú mačky, sú inteligentnejší. Je to pravdepodobne preto, že človek „mačkomil“ je skôr introvert a ako je známe, introvertnejší ľudia majú prevažne intelektuálne záujmy a koníčky.
  7. Ste vysoký
    Princetonská štúdia sa zaoberala otázkou vplyvu výšky na inteligenciu. V rámci výskumu boli jej respondentmi deti v školskom veku. Výsledok? Vyššie deti dopadli v testoch na poznávanie schopnosti výrazne lepšie ako deti nižšieho vzrastu.
Viac o téme: Znaky Inteligencia Vyššie Prejavy Chytrý IQ Intelgiencie Chytrejší
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy