Ako vyzerá dobrý šéf? Takéhoto nadriadeného by ste chceli aj vy!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Niektorí ľudia dostanú do vienka talent viesť ľudí, a tak prirodzene vedia, ako nato. Pre mnohých je však vedúca pozícia orieškom. Hoci sú na poste šéfa či nadriadeného, nevedia, ako pracovať s ľuďmi, komunikovať s nimi či ich ďalej rozvíjať. Aj preto je toľko nespokojných ľudí, ktorí síce majú radi svoju prácu, odchádzajú z nej však práve kvôli svojmu šéfovi. Existujú ale aj nadriadení, pre ktorých je radosť pracovať. Viete, ako vyzerá skvelý šéf? Toto je 6 znakov!

 

 

  1. Vie počúvať ľudí
    Najlepší líder je ten, ktorý si uvedomuje dôležitosť počúvania ľudí. Vždy si dobre premyslí, čo povie – nevypúšťa slová, ktoré sa mu prvé objavia na jazyku. Dobrý šéf si tiež vždy nájde čas na vypočutie svojich zamestnancov a to, s čím sa mu zdôveria, aj naozaj rieši.
  2. Vie, ako komunikovať s ľuďmi
    Dobrý šéf vie, ako hovoriť k ľuďom a s ľuďmi. Presne vie, aké slová zvoliť, aby podnietil, motivoval, či „naladil na rovnakú vlnu“ svojich podriadených.
  3. Svojim podriadeným ide príkladom
    Správny šéf nebude od svojich ľudí vyžadovať niečo, čo by on sám neurobil. Naopak, ide im príkladom. Svojim podriadeným ukazuje, že sa nebojí žiadnej úlohy a čo je dôležité – vždy sa postaví za svoj tím a obháji jeho prácu.
  4. Dobre pozná svojich ľudí
    Priemerní lídri poznajú mená svojich ľudí a ich pozíciu, tí najlepší o nich vedia oveľa viac. Vedia o ich rodinných pomeroch, zaujímajú sa, čo robia vo svojom voľnom čase. Nerobia rozdiely a chcú si vybudovať dobrý vzťah skutočne s každým členom svojho tímu
  5. Pracuje na tom, aby bol stále lepší a lepší
    Ak chce mať človek na vedúcej pozícii okolo seba šikovných a skvelých ľudí, on sám sa musí snažiť byť čo najlepší. Dobrý šéf na sebe stále pracuje, chce sa posúvať ďalej ,rozvíjať svoje schopnosti, aby sa stal inšpiráciou a vzorom pre svojich podriadených. 

Prečítajte si tiež: Chcete, aby vás v práci mali radi? Prestaňte robiť tieto veci!​




​ 

Viac o téme: Nadriadený Šéfa Dobrý Šéf Dobrého
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy