Pozerať hokej v práci? V týchto firmách s tým nemajú problém!

Majstrovstvá sveta v hokeji 2016 sú tu a všetci fanúšikovia sa už tešia na sledovanie zápasov. Patríte aj vy medzi tých, ktorí si nenechajú ujsť ani jeden z duelov? Nie všetky zápasy sa však odohrávajú v čase, kedy sme doma z práce a môžeme ich sledovať pohodlne zo svojho gauča. Mnohé z nich pripadnú na čas, kedy ešte sedíme vo firme a riešime pracovné záležitosti. Ako je to u vášho zamestnávateľa? Máte dovolené sledovať v práci zápasy? Pozrite sa, v ktorých firmách sa fandí aj počas pracovnej doby!

 

„Veľkým fanúšikom hokeja je náš generálny riaditeľ, ktorý aj hokej aktívne hráva,“ prezrádza Zuzana Száraz, regionálna HR manažérka zo spoločnosti Metro. „Minulý rok bola naša spoločnosť jedným z hlavných partnerov MS v hokeji, ktoré sa konali u našich susedov v Českej republike. A keďže Metro funguje s MAKRO Cash & Carry ČR ako jedna biznisová jednotka, hokej je u nás aktuálny každý rok - najmä keď hrajú slovenskí hokejisti proti českým,“ vysvetľuje.

A ako je na tom s povzbudzovaním našej reprezentácie spoločnosť Metro?  „Všetky zápasy minuloročných MS, i tie, ktoré bežali počas pracovnej doby, bolo možné sledovať na televíznych obrazovkách, ktoré máme umiestnené v tzv. oddychových častiach našich prevádzok a jedálňach určených pre našich zamestnancov. Takto mohol každý zamestnanec sledovať zápasy online počas celého dňa,“ prezrádza Száraz a dodáva, že inak tomu s fandením nebude ani pri tohtoročnom šampionáte.  


Prečítajte si tiež: Čo robia hokejisti po ukončení kariéry? Takúto prácu si našli​


Veľkými fanúšikmi hokeja počas majstrovstiev sveta sú aj v spoločnosti Kaufland. „Medzi našimi zamestnancami je veľa športových fanúšikov,“ hovorí HR špecialista spoločnosti, Andrej Kulaviak. S fandením zamestnancov počas pracovnej doby nemajú problém, práve naopak:
V administratívnych budovách našej spoločnosti je sprístupnenie zápasov oveľa jednoduchšie, skôr je to na spontánnosti jednotlivých tímov,“ prezrádza.

Čo však zamestnanci na pozíciách ako pokladník či dokladač tovaru? Aj medzi nimi sa totiž určite nájde množstvo fanúšikov. „V predajniach, vzhľadom na charakter práce, je situácia zložitejšia. Napriek tomu, že u zamestnancov oceňujeme ich zanietenie, priamo pri výkone práce sprístupnenie zápasov nie je technicky možné. Majú však k dispozícii spoločenské miestnosti, kde trávia čas počas prestávok a v nich sa medze nekladú. A keďže je športový fanúšik tvor vynaliezavý, k výsledku sa vždy dostane v pravý čas,“ dodáva Kulaviak. 

Pozerať hokej v práci? Galéria fotiek (2)

Slovenskému tímu držia palce aj v Rozhlase a televízii Slovenska. „Sledovanie zápasov je štandardne pre zamestnancov zo spravodajstva súčasť ich povolania, kedy v rámci náplne práce získavajú prehľad o aktuálnom dianí, “ hovorí Ján Svrček, špecialista ľudských zdrojov z RTVS. „Čo je možno naším špecifikom ako mediálnej inštitúcie, v prípade, že máme na udalosť vyčlenený rozpočet, najlepší z tímov chodia na športové podujatia naživo. Môžeme to považovať za jeden z našich TOP benefitov pre zamestnancov na danom oddelení – či už kameramanov, strihačov, redaktorov ale aj technikov,“ prezrádza.


Prečítajte si tiež: FOTOGALÉRIA z kabíny Slovákov: Hokejisti trénovali v Petrohrade: Toto je atmosféra v tíme


Samozrejme, nie všetci pracujú na oddelení spravodajstva, v RTVS preto myslia aj na kolegov-fanúšikov z iných oddelení. „Minulý rok sme pre našich zamestnancov zabezpečili veľkú obrazovku, ktorú sme umiestnili do otvoreného bufetu, susediaceho so spravodajstvom, športom a publicistikou RTVS. Počas obedov, prestávok či prechádzaní okolo bufetu tak mohli naši zamestnanci fandiť slovenskému hokeju,“ objasňuje Svrček a dodáva, že podobne to bude vyzerať aj počas tohtoročných majstrovstiev.

Tieto spoločnosti vidia v spoločnom sledovaní a fandení množstvo výhod. Táto aktivita totiž môže fungovať ako skvelý prostriedok na utužovanie vzťahov, prepájanie a sceľovanie tímu. "Aj taká drobnosť ako umiestnenie veľkej obrazovky do priestorov, kde sa ľudia schádzaju počas majstrovstiev sveta a tešia sa z úspechov našich športovcov je podľa nás správna vec a zároveň súčasť vytvárania dobrej tímovej atmosfery a spoluprace," vysvetľuje Svrček. Súhlasí aj Kulaviak a dodáva, že spoločného povzbudzovania môže v konečnom dôsledku prosperovať celá firma.

Viac o téme: Práca Robota Doba Fandiť Pracovná Počas Pracovnej Doby Práci Fandia Robote
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy