Nuda v práci? Zastavte ju týmto 5 spôsobmi!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Nech máte akúkoľvek prácu, skôr či neskôr sa dostanete do istého stereotypu. Povolanie niektorých ľudí je kreatívnejšie, sú však aj takí, ktorí sa rutinnej práci jednoducho nevyhnú. Máte pocit, že úlohy, do ktorých sa púšťate, sa začínajú opakovať? Už k nim nepristupujete s takým nadšením ako na začiatku? Pozor, do vašej práce sa začína vkrádať stereotyp! Naučte sa, ako sa vyhnúť nude v práci, tu je 5 spôsobov, ako s ňou zaručene zatočíte!

 

 

 

  1. Zabávajte sa v práci
    Vyhnite sa strohému a formálnemu prostrediu. Spravte si z práce miesto dobrej nálady a zábavy. Máte doma vysielačky, ktoré už nepoužívate? Kúpili ste si 3D okuliare pre virtuálnu realitu? Zoberte ich so sebou do práce a vyskúšajte ich s kolegami. Prípadne si založte spoločnú nástenku alebo tabuľu, na ktorú si zapisujte vtipné hlášky, alebo si nechávajte zábavné odkazy. Máte kolegu, ktorý pravidelne mešká do práce? Začnite s ostatnými kolegami tipovať, kedy sa dnes objaví. Kto bude k správnemu času najbližšie, vyhrá povedzme obed.
  2. Naučte sa niečo nové
    Ak sa v práci sem-tam nudíte, využite tento čas efektívne. Naučte sa nový programovací jazyk, zlepšite svoje zručnosti s grafickými programami. Zapracujte na tom, v čom máte nedostatky, alebo sa naučte niečo, čo vám môže pomôcť napredovať v kariére.
  3. Pustite sa do úlohy, ktorá sa až tak veľmi netýka náplne vašej práce
    Zamyslite sa nad tým, čo by sa dalo vo vašej spoločnosti vylepšiť. Hnevá vás, že dôležité dokumenty hľadáte vždy hodinu, pretože sú skryté medzi 20 zložkami? Vadí vám, že je váš dochádzkový systém neprehľadný? Využite váš voľný čas na to, aby ste priniesli riešenie na zlepšenie nedostatkov. Ak sa vám podarí zjednodušiť fungovanie procesov, kolegovia sa vám poďakujú a správny nadriadený vašu aktivitu ocení.
  4. Posielajte kolegom vtipné e-maily
    Narazili ste na internete na vtipné video, ktoré vám spravilo deň? Nenechávajte si ho iba pre seba. Pošlite ho kolegom a vytvorte si zo zdieľania zábavných, zvláštnych či tragikomických videí tradíciu.
  5. Ak strávite väčšinu dní zatvorený v kancelárii, nájdite si dôvod občas „vypadnúť“
    ​Či už si zabezpečíte rôzne školenia, alebo pôjdete navštíviť konferencie a workshopy, účasť na podujatiach a zmena prostredia príjemné naruší váš pracovný stereotyp. Okrem naučenia sa nových vecí a rozšírenia obzorov tiež môžete spoznať nových ľudí. Zistite si, aké podujatia súvisiace s vaším povolaním sa chystajú najbližšie a navrhnite šéfovi vašu účasť na nich!

Prečítajte si tiež: Vedci potvrdili: Toto je 10 spôsobov, ako byť šťastný


  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy