Ako sa meria úspech? Na plate či pozícii nezáleží

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Existuje veľa spôsobov, ako možno merať úspech. Či už je to sumou na výplatnej páske, názvom vašej pozície alebo právomocami, ktoré v práci máte. Áno, aj toto môžu byť ukazovatele vašej úspešnosti. A často sa aj na zhodnotenie toho, či ste úspešný, používajú. Na úspech by sme sa ale mali pozerať aj z iného pohľadu. Môžete mat totiž skvele platený džob, môžete byť dokonca na vedúcej pozícii – ak vás však vaša práca neteší a vstávate do nej otrávený, o úspechu nemožno hovoriť. Prečítajte si, kedy sa možno považovať za naozaj úspešného!

  1. Máte vo firme slovo
    Ak cítite, že vo firme má vaše slovo váhu, ak viete, že sa na vás spoliehajú a váš názor je považovaný za dôležitý, gratulujeme! Ste oveľa úspešnejší než človek s vysokým číslom na výplatnej páske, ktorý je ale vo firme prehliadaný.
  2. Neustále dostávate nové výzvy
    Ak v práci nemáte čas na nudu, neustále zažívate nové výzvy a prekonávate samého seba, patríte medzi šťastných a áno, aj úspešných ľudí. Nehrozí vám totiž, že sa začnete nudiť a stratíte inšpiráciu a motiváciu. A to je pre váš rozvoj dôležité!
  3. Vytvorili ste niečo nové/vlastné
    Mali ste možnosť naštartovať vlastný projekt? Alebo sa váš nápad ujal a zrealizoval? Je vaše meno podpísané pod niečo konkrétne? To je bez debaty jednoznačný znak úspešného človeka.
  4. Vybudovali ste si skvelé vzťahy so zákazníkmi/klientmi
    Ak sa vám podarilo vybudovať si dobré vzťahy s množstvom klientov, partnerov a zákazníkov, robíte to správne! Mať bohaté portfólio kontaktov je totiž jednou z čŕt úspešných ľudí.
  5. Získali ste si rešpekt
    Tento bod je jednoznačný: ak si váš názor vo firme vážia, ste často oslovovaný so žiadosťami o radu či pomoc, ak ste vnímaný ako ten, ktorý vždy rozhodne správne a zachráni situáciu, na svojom konte mate veľký triumf.
  6. Odchádzate z práce s úsmevom
    Úspešný ste vtedy, keď vás vaša práca robí šťastným. Ak odchádzate z práce spokojný a s úsmevom na tvári, je vám čo závidieť. Práca by totiž nemala slúžiť iba na napĺňanie vášho bankového konta, mala by tiež naplniť váš život.

Prečítajte si tiež: 13 najlepších rád o práci, ktoré vám nikto nikdy nepovedal​


Viac o téme: V Úspech Pozícia Úspešný Ako Práci Uspieť Pozícii
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy