Čo robia hokejisti po ukončení kariéry? Takúto prácu si našli

Zamysleli ste sa nad tým, čo robia profesionálni hokejisti po ukončení svojej kariéry? Väčšina z nich zavesí korčule na klinec približne okolo štyridsiatky. Čomu sa však vo svojom živote venujú ďalej? Do akej pracovnej oblasti najčastejšie presedlajú? Pozreli sme sa, čo robia známi slovenskí bývalí hokejisti dnes.

 

 

 

 

  • Trénujú mladé talenty

Jerguš Bača, Vladimír Országh či brankár Miroslav Šimonovič. Hokejisti, ktorí doniesli z Göteborgu z Majstrovstiev sveta v roku 2002 zlatú medailu, dnes pôsobia ako tréneri či asistenti trénerov.
Aj Zdeno Cíger si po tom, ako ukončil svoju kariéru, sadol na trénerskú stoličku. Pôsobil ako kouč Slovana Bratislava, momentálne sa pripravuje na tohtoročné majstrovstvá sveta z pozície trénera slovenskej reprezentácie.

  • Vyskúšali si aj politiku

Vymeniť ľadovú plochu za poslanecké kreslo sa pokúsilo niekoľko bývalých hokejistov. Jedným z nich bol napríklad Vincent Lukáč, ktorý sa však viac ako prácou poslanca preslávil rôznymi mediálnymi škandálmi. V parlamente za SNS vydržal dva roky, vláda sa však rozpadla. Do politiky sa už nevrátil.
Niektorí hokejisti mierili vo svojej novej kariére ešte vyššie – rovno do Európskeho parlamentu. Jedna z najvýraznejších postáv slovenskej hokejovej histórie, Peter Šťastný, pôsobil v rokoch 2004 až 2014 ako europoslanec. 


Prečítajte si tiež: Cígerov tím sa vraj podobá Fínom: Fanúšikovia bijú na poplach, toto sú slovenské problémy


  • Keď nehrajú, komentujú

Richard Lintner sa po ukončení kariéry od hokeja úplne nevzdialil, na svetových šampionátoch si vyskúšal rolu televízneho spolukomentátora. Tam sa preslávil svojim rečníckym talentom a vtipnými hláškami, ktoré mnohé zľudoveli. Lintner sa tiež uchádzal o miesto prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, vo voľbách však neuspel. Stal sa ale riaditeľom Tipsport Ligy, najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

K spolukomentovaniu niekoľkých zápasov pričuchol aj Miroslav Šatan, momentálne však pôsobí ako generálny manažér európskeho výberu na Svetovom pohári 2016.

  • Vlastná odevná značka, ale aj kaviareň

Žigmund Pálffy, bývalý hokejový útočník, zabŕdol po tom, ako ohlásil ukončenie kariéry, do oblasti módy. Vytvoril si vlastnú značku pánskej konfekcie. Biznis s oblekmi však asi nevyšiel a dnes sa Pálffy venuje mládeži v Skalici.
Peter Smrek, ktorému hokejovú kariéru prerušilo niekoľko operácií, sa rozhodol tiež pustiť do podnikania. Vo svojom rodnom meste Martin si otvoril kaviareň.
Rasťo Pavlikovský si zas zadné dvierka zabezpečil založením hokejovej školy v Dubaji. V rámci nej pomáha mladým talentom rozvíjať ich hokejovú kariéru.

Viac o téme: Hokej Po Čo Robia Hokejisti Kariéry Ukončení
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy