Zabudnite na stravné lístky či telefón: Tento benefit by ste chceli aj vy!

Stravné lístky a mobilný telefón na súkromné účely. Toto sú dva najčastejšie benefity , ktoré slovenské firmy ponúkajú svojim zamestnancom. Situácia je však v západných krajinách značne odlišná. Hmatateľné benefity ustupujú - pre zamestnancov je dôležitejšie, ak firma ponúka starostlivosť o zdravie svojich pracovníkov. O nových trendoch v poskytovaní benefitov sa hovorilo na stredajšom stretnutí s novinármi, ktoré zorganizovala poisťovňa Generali.

Prieskum poisťovne Generali ukázal, že hoci sa na prvých priečkach stále držia benefity ako stravné lístky či mobilný telefón, čoraz viac zamestnávateľov sa začína starať o zdravie svojich zamestnancov. "Na Slovensku prevládajú hmatateľné benefity, ktoré vidí zamestnanec okamžite na svojej výplatnej páske, či na nižšom účte za telefón. Až 95 % firiem v západných krajinách však láka zamestnancov na pridanú hodnotu, ktorú nevidí zamestnanec síce ihneď, ale pri nečakanej životnej situácii ho takýto benefit finančne zabezpečí. Firmy platia zamestnancom životné poistenie," vysvetľuje Marián Zemko z poisťovne Generali.

Postupná zmena však nastáva už aj u nás: „Už aj firmy na Slovensku začínajú meniť postoj k benefitom. Uvažujú nad tým, ako si svojich ľudí udržať. A práve prinášanie benefitov s pridanou hodnotou môže byť jeden z nástrojov, ako to dosiahnuť,“ dodáva Zemko. Záujem o novinku v benefitoch – životné poistenie pre zamestnancov, podľa neho prejavujú okrem veľkých korporácií už aj malé a stredné firmy.


Prečítajte si tiež: Skvelý plat či parádne benefity: Slováci, čo by najviac lákalo vás?


Poskytnutie benefitu životného poistenia prináša výhody ako zamestnancom, tak aj zamestnávateľom. Zamestnanec získa ochranu zdravia a tiež príjmu v prípade, ak by došlo k pracovnému úrazu. Rovnako sa však stáva benefitom aj pre firmu. Nepeňažné benefity nepodliehajú totiž zdaneniu  a môžu byť hradené zo Sociálneho fondu. 

Viac o téme: Poistenie Telefón Lístky Zamestnávateľ Benefit Stravné Benefity
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy